Annons

Inget demensboende i blivande höghus

Kommunstyrelsen sa på torsdagen ja till att godkänna markreservationsavtalet med HSB Landskrona och Midroc Property Development som innebär att företagen kan börja planera på det höghus som är tänkt att byggas på Västerpark, det vill säga på den så kallade Kumlatomten vid Norra Infartsgatan.

Socialdemokraterna yrkade bifall till beslutet med tillägget att ge omsorgsnämnden i uppdrag att planera för ordinärt äldreboende istället för ett demensboende, ett tillägg som de fick genom med hjälp av Sverigedemokraterna.

Annons
 

Priset för tomten är satt till två miljoner kronor. Planerna är att bygga ett högre hus på tomten och att ett par av våningsplanen i huset ska hyras av Landskrona stad för äldreboende.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser