Annons

LS fjärde bästa klubb vid skånska mästerskapen

Vid den gångna helgens skånska junior- (JDM) och seniormästerskapmästerskap (DM) i Kristianstad placerade sig Landskrona Simsällskap på en meriterande fjärde plats i klubbstriden, en klättring med hela sju placeringar från förra året. Detta efter flera topplaceringar både individuellt och i lagkapp.

Clara Vater-97 tog hem segern i senior och juniorklassen på 50 fjärilsim efter en fin simning på 28,42, vilket dessutom innebar ett klubbrekord för LS. Hon tog dessutom silver på 50 och 100 ryggsim i båda klasserna samt ett brons på JDM på 100 fjäril efter snabba 1.03,70.
Clara går från klarhet till klarhet denna höst och kommer att blanda sig i segerstriden på 100 ryggsim vid de svenska ungdomsmästerskapen i början av december, säger chefstränaren David Söderstjerna

Annons
 

Alfred Christensson-98 visade även han att toppformen börjar närma sig med stormsteg. Han vann 50 fjärilsim på JDM efter fina 25,87. Tiden räckte till en andraplats på DM tätt efter segraren från Helsingborg. På 100 fjärilsim blev det en silverpeng på JDM med personbästa 57,21 och på den dubbla sträckan räckte 2.10,65 till en tredjeplats på både DM och JDM.
Herrarnas lagkappslag slog tre klubbrekord under helgen. Det första rekordet kom på 4×50 frisim med 1.39,42. Laget bestod av Adam Schön-Svensson, Filip Christensson, Hampus Svensson och Alfred Christensson.
Det andra rekordet kom på 4×200 frisim där 8.08,77 räckte till ett brons. Tiden innebar att det gamla rekordet från 1986 (!) pressades med nästan en sekund. I rekordlaget simmade Hampus, Adam, Alfred och David Schön-Svensson.

Det tredje och sista rekordet slogs i helgens sista lopp på 4×100 medley där Hampus, Emil Hassling, Alfred och David noterade 4.03,06 och slutade trea.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser