Annons

Josefine Olsson försvarade JSM-titel

Landskrona Kvinnliga GF har under helgen varit värd för årets upplaga av Ungdoms SM och Junior SM i rytmisk gymnastik. Tävlingarna avgjordes i Rackethallen. För LKGFs del var det sex flickor som tävlade. Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson deltog i USM och Josefine Olsson, Olivia Kristensson-Nilsson, Emma Lindahl och Erika Gustafsson i JSM. Bäst gick det för Josefine Olsson som försvarade sitt JSM-guld från förra året.

Tävlingarna inleddes med USM och Meja Engdahl-Petersson var i grupp 2.
– Käglorna var väl inte helt på topp, men resulterade i en 15:e plats. Men när hon körde friståendet till tonerna av Emelie De Forest “Only Teardrops” lyfte nästan taket av applåder, säger Jenny Engdahl för LKGF.
– Hon spikade det mesta och en fin-fin poäng tog henne in i “Tio – finalen” på sitt första USM.

Annons
 

Julia Olsson var i grupp 3 och gjorde allt vad hon kunde och lite till både i fristående och käglor.
– En verklig kämpainsats och ett fantastiskt utspel. Poäng och placering belönades av domarna med en 23:e plats i den hårda konkurrensen.  

I “Tio – finalen” gjorde Meja Engdahl-Petersson en lite för stor miss i slutet på bollmomentet och slutade på en hedrande 10:e plats.

Josefine Olsson, LKGFs  bästa gymnast och titelförsvarare av JSM-titeln var inför tävlingen mycket nervös.
– Men Josse klarade pressen och tog hem titeln ytterligare en gång med tre poängs marginal till tvåan Alma Ljungkvist från GF Energo i Göteborg.

Josefine Olsson svarade för fina insatser i boll, käglor och band med poäng långt över 13.
– Det är  alltid en upplevelse att se Josefine röra sig på golvet när allt stämmer med musiken och handredskapshanteringen sitter som den ska.

Olivia Kristensson-Nilsson belade en mycket fin sjundeplats och gick vidare till grenfinal i käglor.
– Olivia som utvecklats mycket under sommaren har kommit som en raket bakifrån och kvalade mot alla odds in på JSM. Bäst tyckte nog Olivia ändå att det gick i tunnbandsmomentet.

Emma Lindahl som haft det lite motigt under året hamnade på en åttondeplats och gjorde en mycket jämn och fin tävling. Hon gick till final i både boll och band.
– Härligt att se Emma agera med glöd och inlevelse på tävlingsgolvet igen, även om inte alla handredskapsmoment sitter som de ska.

Erika Gustafsson inledde tävlingen mycket bra med tunnband och boll, men gjorde sedan lite misstag i band och käglorna.
– Erika är nog den förutom Josse som agerar bäst på golvet, men är lite otydlig i sina fysiska svårigheter. Domarna var här lite stränga mot Erika och hon hamnade på 12:e plats.
 
Under söndagen avgjordes grenfinalerna.
– Josefine kände sig seg och var helt utpumpad efter lördagens insats och urladdning. Tunnbandet blev inte alls bra. Bollfinalen vanns överlägset med poäng över 14. Käglorna hade ett tapp för mycket och domarna var stenhårda och det blev ett silver. Men bandet var bra och hemmapubliken bar fram Josse till ytterligare ett guld, berättar Jenny Engdahl.

Emma Lindahl belade en sjätte plats med ett bra bollprogram i den grenfinalen. I band lyfte hon sig själv och gjorde en mycket bra insats och belönades med en fin fjärdeplats. Olivia Kristensson-Nilsson gjorde bra ifrån sig i kägelfinalen och blev nummer sex.

Anna Gunnarsson coachade flickorna under tävlingarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser