Annons

En vinst och en förlust för unga handbollstjejer

I helgen var 261 LHK’s F03-handbollstjejer i Borgeby och spelade två matcher. Första matchen var mot serieledande Eslöv och landskronatjejerna stod för en bragdmatch.
– Det blev seger med 6 – 3 efter en heroisk insats av våra, för dagen, 8 tjejer, säger tränare Jesper Nilsson och berättar om matchen.
– Det var passningar till spelare som kom med fart, inspel till linjen och flera fina individuella stegisättningar som vi fick se prov på. Detta tillsammans med ett tätt försvar och med en storspelande Alma Fäldt i målet gjorde att vi bärgade årets första seger.
Målskyttar i matchen mot Eslöv var Hannah Engkvist och Ajla Buhic som gjorde vars tre mål.

Jesper Nilsson poängterar att tjejerna först och främst ska ha kul på planen. Segrar är en bonus.
– Vad matcherna slutar är alltid ointressant då vi jobbar mer långsiktigt och satsar på utbildning och utveckling av den individuella spelaren, men idag var det grymt kul för tjejerna att vinna. Vår historik bakåt i tiden gör att en seger känns som ett VM-guld. Vilken fantastisk utveckling, berömmer tränaren.

Annons
 

Dagens andra match var nästa lika väl genomförd. Trots att tjejerna var trötta och krassliga så visade dom rejäla kämpatag.
– Ankaret, som är mycket duktiga bjöds på en rejäl fight. Vi förlorade dock med 8 – 2 efter mål av Hannah Engkvist och Maja Andersson. Fantastisk sista 10-minutersperiod där alla visade vad glöd och energi innebär, säger Jesper Nilsson och sammanfattar dagen.
– En grym lördag och en fantastisk insats av alla.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser