Annons

BoIS allt närmare kval efter ny förlust

Dyblöta och vindpinade BoIS:are på Stadsparksvallen i Jönköping har en minst sagt blytung resa hem till Skåne igen. 3-1 skrevs slutsiffrorna till och BoIS är nästintill tvingade att besegra Sundsvall i sista omgången på lördag om man vill undvika kvalspel för att stanna kvar i serien.

Att det överhuvudtaget kunde presteras något som liknade fotboll på Stadsparksvallen i Jönköping samtidigt som stormen Simone drog över södra Sverige får betecknas som en bragd. Likaså att det kom hela 1 203 personer för att bevittna ödesmatchen i bottenskiktet av tabellen. Till saken hör också att det under hela dagen fallit ett ymnigt regn över den småländska residensstaden, detta utan att planen förvandlats till en sjö.

Annons
 

Den som inledningsvis behärskade förutsättningarna bäst var Amethyst Bradley Ralani som från sin vänsterkant var ett ständigt orosmoment för J-Södras försvarare. Redan efter dryga fem minuter var det nära att ”Surprise” gjorde 1-0 och i den 20:e matchminuter hamnar bollen åter hos yttermittfältaren som lyfter in den till Fredrik Karlsson som med öppet mål nickar i ribban.

Regnet fortsätte och BoIS behöll initiativet. Det skulle dröja till den 25: e minuten innan hemmalaget får till två avslut strax över ribban. Hemmalaget kommer mer in i matchen och i den 38:e matchminuten gör Daryl Smylie i hemmalaget en eftersläng på Max Mölder som inte är sämre, utan måttar en liten spark tillbaka. Årets hårdaste röda kort delas ut till BoIS-backen. När hemmalagets Zourav Tsiskaridze minuten senare satsar lite väl tufft med en glidtackling kunde domaren mycket väl jämnat ut bestånden. Men icke. Bara gult denna gången.

Regnet öste på och även om vinden ännu inte var den värsta på högt belägna Stadsparksvallen så gick speakern ut med dubbla meddelande från Räddningstjänsten som manade publiken att hålla sig borta ifrån träden, både under och efter matchen. På tillägg i första halvlek kom sedan kallduschen som minst av allt var nödvändig. Vikarierande högerbacken Fredrik Svanbäck som fått kliva ner från mittfältet för att täcka upp på utvisade Mölders plats rensar ett inlägg i egen stolpe och in i mål. Ösregn och brant uppförsbacke.

I pausvilan tilltar dessutom ovädret, något som dock inte hindrar den tappra skaran i BoIS-klacken bakom mål att sjunga än högre. BoIS kommer ut och inleder andra halvlek med positiv energi. Fredrik Olsson testar J-Södras keeper med ett skott innan Alexander Tkacz snurrar ett par gubbar på kanten innan han spelar fram Fredrik Karlsson som gör sin man i straffområdet och skickar bollen in bland nätmaskorna. 1-1 och matchen lever i allra högsta grad.

Men säg den glädje som varar för en BoIS:are? Efter knappt 60 minuter gör hemmalaget 2-1 sedan Daryl Smylie dykt upp likt gubben i lådan vid bortre stolpen efter en hårt knorrad frispark och forcerat bollen i mål.

BoIS fortsätter emellertid att visa moral och trots svåra yttre förhållande fortsätter matchen att svänga och båda lagen skapar chanser. BoIS satsar allt för att kvittera, går ner på trebackslinje och gör mot slutet tre offensiva bytet. Det är som förgjort. Istället gör de grönkläddas Tommy Thelin 3-1 i den sista tilläggsminuten och säkrar därmed Jönköping Södras fortsatta spel i Superettan 2014.

BoIS får se till att grusa Sundsvalls dröm om en direktplats till allsvenskan på lördag, detta så att man undviker kval där man möjligen kan få möta Dalkurd 6 och 9 november.


Max Mölder visade som vanligt prov på ett uppoffrande försvarsspel men denna gång straffade det sig…
Foto: Daniel Malmberg, Jönköping Photo-It


…då han blev utvisad. Ett tufft domslut enligt många.
Foto: Daniel Malmberg, Jönköping Photo-It


Fredrik Svanbäck var otursgubben som gjorde självmål på övertid i första halvlek.
Foto: Daniel Malmberg, Jönköping Photo-It


Alexander Tkacs kämpade förgäves på sin kant.
Foto: Daniel Malmberg, Jönköping Photo-It

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser