Annons

Halsduks- och publikrekord på IP

På torsdagen slogs årets publikrekord på Idrottsplatsen då cirka 4000 skolelever, lärare och anhöriga firade FN-dagen samtidigt som den omskriva jubileumshalsduken presenterades.
När klockan närmade sig 10-tiden på torsdagsförmiddagen fylldes Idrottsplatsens sittplatsläktare och stora delar av den östra ståplatsläktaren av ett stort antal av stadens elever och deras närmaste. Anledningen till tillströmningen var att den över 1,2 mil långa halsduken som stickats i 600-årsjubileets namn skulle presenteras. Detta samtidigt som man firade FN-dagen med sång, tal och underhållning.
Evenemanget inleddes med tal av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg och därefter fattade Tor Johansson från svenska FN-förbundet mikrofonen och talade. Han knöt också ihop FN-firandet med uppvisningen av halsduken på ett utmärkt sätt.
– Den fantastiska halsduken, skapad av så många frivilliga händer, gamla som unga, från olika nationaliteter ser jag som sinnebilden för FN och dess grundtankar. Låt den symboliskt alltid bli ett värmande skydd, sade han bland annat.

Därefter bjöd artisterna  Johan Östberg och Maja Gullstrand på en minishow innan det var dags för en intervju med Inger Rosvall, projektledare för Landskronahalsduken, och presentation av halsduken.
Detta är ett fantastiskt arrangemang som haft många turer. Solen sken och barnen var glada och sjöng för full hals. Det är en stund jag kommer att minnas, sade jubileumsgeneralen Olle Larsson efter arrangemanget.

Annons
 


En rullande halsduk möte besökarna utanför IP.


Ett imponerande hav av flaggviftande barn…


… gjorde stort intryck på dagens huvudtalare Tor Johansson.
– Det är den största publik jag talat inför, berättade han för Landskrona Direkt.


En annorlunda och kul skoldag.


Många meter halsduk blev det.


Så var det då dags att visa upp halsduken.


Innan det åter var dags att rulla ihop halsduken som nu kommer att klippas upp och delas ut till behövande.

En kommentar till "Halsduks- och publikrekord på IP"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Rondell sveptes i halsduk

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser