Annons

Danskt intresse för ny Venlinje

Vill det sig väl kommer antalet danskar på Ven att öka ordentligt, samtidigt som det blir möjligt för Landskronabor att ta sig sjöledes till Helsingör. En nu Venlinje diskuteras.

Höstens verbala stormar till trots så visade Ventrafiken i somras upp rekordsiffror i antal passagerare. Detsamma gäller på överfarterna mellan Helsingborg – Helsingör där  Scandlines och Sundbussarna nu rapporterar om ökat antal passagerare.

Annons
 

Enligt Helsingør Dagblad  rapporterar Sundbusserne A/S om rekord i sommar, trots att rederiet endast seglar en gång i timmen. Även Scandlines börjar se en vändande trend.

Den stora nyheten som tidningen avslöjar är emellertid att hamnen i Helsingör troligtvis ska få ytterligare ökat antal passagerare då Sundbusserne A/S enligt tidningen befinner sig i seriösa förhandlingar med Ventrafiken om en förbindelse  mellan Helsingör-Helsingborg-Ven.
– Det är naturligtvis trevligt att det finns intresse för våra fina fartyg, säger Magnus Anderson, VD för Ventrafiken som blev något tagen på sängen av artikeln i Helsingør Dagblad  igår.
– Vi har för längesedan fört en dialog med Sundbusserne om detta. Efter artikeln har de nu också återkopplat och jag bedömer intresset som seriöst men någon djupodlad diskussion har vi ännu inte haft.

Det är de tidigare sundsbussarna M/S Norreborg och M/S Jeppe som då skulle vara aktuella för den nya linjen.
– Vi får se var detta landar, men samarbete är alltid bra, avslutar Magnus Anderson

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser