Annons

Linus Malmqvist chockad

Landskrona BoIS lagkapten Linus Malmqvist är chockad. Den 32-åriga försvarsspelaren, som sitter med i spelarrådet vilka är länken mellan spelarna och föreningen, fick idag beskedet att två av hans lagkamrater är misstänkta för delaktighet i den spelskandal som just nu rullas upp. De kommer inte att spela några matcher och följdaktligen inte heller delta i lagets träningar.
– Vi fick beskedet i samband förmiddagens träning och det kändes väldigt tungt, både psykiskt och fysiskt. Stämningen var mycket tryckt. Detta går stick i stäv med allt som man spelar för. Att spela för laget är heligt. Jag vet inte vad jag ska säga, förklarar han.

Själv har han ingen aning om vad som ligger till grund för misstankarna.
– Det har varit en skitsäsong och vi har alla gjort våra misstag. När man är mitt uppe i allt så reagerar man inte på sådant. Men samtidigt så kan misstankarna inte vara tagna ur intet.

Annons
 

Frågan är vad som händer på söndag när det är dags att ta ut truppen som ska åka till Jönköping dagen efter för att spela en förmodligen helt avgörande match. De spelare som blir uttagna i truppen är per automatik fråntagna alla misstankar medan alla andra kommer att få blickarna mot sig som eventuella fuskare.
– Jag förstår hur du menar men jag har inte tänkt så långt. Det är inget som vi hunnit prata om men det är förstås mycket allvarligt. Alla kan ju rimligtvis inte tas ut i truppen, säger Landskronasonen som kallt räknar med att laget själv måste säkra kontraktet och inte förvänta sig hjälp från andra.
– Det är något man lärt sig med åren, att man inte kan räkna med hjälp. Vi får försöka hitta de sista krafterna vi har och avgöra själv. Sedan hoppas jag att allt kommer fram så att alla kan gå vidare i sina fotbollsliv. Situationen just nu är både olustigt och tragiskt, avslutar Linus Malmqvist.

Läs mer:

  • Två spelare misstänkta för delaktighet i spelskandal
  • Misstänkt spelfiffel på BoIS-matcher
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser