Annons

Grattis Poul!

Idag säger vi grattis till en profil i Landskrona. Den före detta krögaren på Seglarpaviljongen Poul W. Lorenzen fyller 40 år. Idag har han dock lämnat det egna företagandet år sidan och sökt sig till sjöss för att laga mat till hungriga sjömän.
– Det är det bästa jag gjort. Jag jobbar mycket men har också mycket ledighet, något som jag inte hade tidigare, säger han när redaktionen träffar honom utanför hans bostad på Citadellet.
Någon 40-årskris lär han inte få vara med om.
– Den hade jag när jag var 26. Jag jobbade så hårt hela tiden så det var aldrig tal om att skaffa familj. Är man ensam krögare så är det svårt att kombinera med ett traditionellt familjeliv. Samtidigt hade jag jättekul och jag är stolt över att folk gav sig tid att komma till mig.
Allt var dock inte bara guld och gröna skogar.
– Jag drabbades av sömnapné och runt 2001 var det som värst och då fick jag koldioxidförgiftning. Det var riktigt allvarligt så jag är glad för varje dag jag får.
I och med födelsedagen så har han satt upp en del mål.
– Jag hoppas naturligtvis att jag träffar den rätta så att jag kan bilda familj. Jag jobbar också med att försöka få bort all negativ energi. Jag ska försöka att se mer positivt på min tillvaro. Jag vill kunna sprida mer glädje.

Jubilaren är född i Landskrona och uppvuxen i Borstahusen och där gick han även i skolan. En tid som han minns väl.
– Jag satt i elevrådet på Borstahusskolan och vi kämpade för att den skulle finnas kvar med det var förgäves.
Därefter läste han en Handels- och kontorslinje och fick jobb ganska omgående.
– Jag var sekreterare åt Christer Olsson som var VD på Express- och Bärarlaget. Men jag sökte även andra jobb, bland annat hos några damer som sydde. Jag sa till dom att jag kunde lära mig men det blev inget av det, säger han och skrattar åt minnet.
– Sedan avlöste restaurangerna varandra. Jag var på Stekpannan, Napoli, Gränden, Hotel Öresund, Svarta Börsen och jag var dessutom köksmästare på Imperial innan jag köpte Seglarpaviljongen 1996, en restaurang som jag drev till 2009.
Han började dock sin karriär inom branschen i de tidiga tonåren.
– Det var när jag var 13 år. Då lärde mig Magne på Magnefik att baka bröd. Och på den vägen var det, avslutar 40-åringen.

Annons
 


Poul W. Lorenzen räds inget. När han var arbetslös i sin ungdom sökte han rent av jobb som sömmerska.
– Jag hade väl fått lära mig, säger han idag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser