Annons

Temavecka om kärlek och

Kärleken är fri! Du har rätt att älska den du vill och att leva ett liv fritt från kränkningar, hot och våld! Det är budskapet för temaveckan om rättigheter och kärlek. Under vecka 43 finns projektet ”Det handlar om kärlek” på plats på Seminarieskolan i Landskrona. Bakom projektet står Rädda Barnen tillsammans med socialtjänsten, polisen, ungdomsmottagningen och frivilligorganisationer i Landskrona.
Det är en temavecka om rättigheter och kärlek. Eleverna ges under veckan möjlighet att diskutera frågor om rättigheter, kärlek, sexualitet och vänskap med oss, berättar projektledaren Lisa Ekström

Under hela veckan kommer personer från projektets samverkansgrupp att finnas i korridoren och i klassrummen för att diskutera och informera om rättigheter.  Eleverna kommer också att se en teaterföreställning som heter ”Vem får du älska?”.
– En viktig del i projektet är att synliggöra och tydliggöra de olika myndigheternas och organisationernas uppdrag och ansvar så att eleverna ska veta vilket stöd och hjälp som finns att få om deras rättigheter kränks på något sätt, säger Pia Söderstjerna, verksamhetschef för Individ- och Familjeförvaltningen i Landskrona.

Annons
 

Det som är unikt med ”Det handlar om kärlek” är att det bygger på samverkan mellan aktörer från myndigheter och frivilligorganisationer. Projektet drivs av Rädda Barnen och startade 2009 på initiativ av Rikspolisstyrelsen och Länsstyrelsen i Östergötland och sedan starten har temaveckor genomförts på skolor i drygt 50 kommuner runt om i Sverige.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser