Annons

Snabba mål sänkte BoIS

Idag kunde BoIS säkrat spel i Superettan nästa säsong men två mål av Gais inom de tio första minuterna sänkte BoIS inför 1843 åskådare. Trots att de randiga efter 0-2 målet spelade upp sig rejält så lyckades man aldrig komma i kapp. Matchen slutade 2-3 till Gais och i och med att Jönköping Södra vann mot Brage så ligger nu BoIS på tolfte plats i tabellen, fyra poäng före Värnamo och fem före Varberg.

BoIS åkte på sin femte raka förlust när Gais kom till IP på måndagen. Matchen var bara tre minuter gammal när BoIS bjöd på första målet. Det var Bill Halvorsen som skulle spela bollen till sina försvarare men dessa hade fokus på något helt annat. Det hade inte Malkom Moënza som fick bollen och kunde slå den i mål.
– En miss som man ser på pojklagsnivå, kommenterade BoIS tränare Jörgen Pettersson efter matchen.
Som att det inte var nog så kunde Andreas Drugge prickskjuta in gästernas andra mål när klockan stod på exakt tio minuter.

Annons
 

Efter det så kom BoIS allt mer in i matchen och de styrde och ställde rejält. Framför allt visade Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani vad han kunde. Den ena upprullningen efter den andra gjorde han på sin vänsterkant men anfallarna Fredrikarna Olsson och Karlsson lyckades inte få till någon speciell chans, inte så tidigt i alla fall.
I stället var det Surprise som fick göra BoIS första mål för kvällen. Fredrik Olsson kom fri men fick se sitt skott ramma ribban. Surprise var dock påpassligt med och kunde slå in returen i mer eller mindre öppet mål.

BoIS fortsatte att pressa och var nära ett par gånger. Men så var även Gais. Bill Halvorsen fick revanschera sig vid mer än ett tillfälle efter missen i början av matchen. Det stod dock 2-1 till gästerna i paus men det kändes i luften att något var på gång.
Och BoIS fortsatte pressa även i andra halvlek. Först hade Fredrik Karlsson och hans anfallskollega Fredrik Olsson en dubbelchans efter ett par minuter och i den 52:a minuten boxar Tommi Vaiho en hörna rakt på en egen spelare men bollen smiter just utanför.
Efter en timme hade Fredrik Olsson en jättechans men fick se sin lobb smita just över ribban.

Så hände då de som inte fick hända på en djupledsboll av Gais fick Daniel Freire Mendes en tå på bollen i kamp med Martin Rudolfsson och så stod det 1-3.
Efter målet blev BoIS en aning paralyserat men efter en stund återtog de taktpinnen och pressade tillbaka gästerna och i den 72 minuten hittade Andreas Dahl Fredrik Olssons panna med ett perfekt inlägg och det var än en gång reducerat.
Men det räckte inte. Fredrik Olsson hade ett vackert skott som målvakten tippade till hörna via stolpen men närmare än så kom inte BoIS idag.
– Jag kan egentligen inte klaga på något. Efter en kvart tjugo minuter tar vi över och gör det bra, vi skapar en hel del. Men precis som i många andra matcher så får vi börja i uppförsbacke och det är så det har sett ut under hela säsongen. Vi släpper in enkla mål men har svårt att göra mål själv. Men det är bara att kriga på, sa Jörgen Pettersson efter matchen.

Om en vecka är det dags för årets sista bortamatch, i alla fall om man bortser från ett eventuellt kval. Då åker de randiga till Jönköping som är i nästan samma sits som BoIS. Randig seger innebär fortsatt superettanspel och för Jönköping räcker det med en poäng.
Samtidigt möter Värnamo redan klara Östersund och Varberg tar emot Assyriska på Påskbergsvallen. Dessa båda spelar dock redan på lördag och går resultaten BoIS väg så kan matchen mot Jönköping vara betydelselös. Men det är väl för mycket att hoppas på.


Det syntes på kroppsspråket efter macthen vilken tränare som vunnit.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser