Annons

Politiker medger att hon finns med på Venlistan

En som medger att hon finns med på den nu riksomtalade listan över gratisåkare till Ven är kommunfullmäktigeledamoten och tillika ordföranden för utbildningsnämnden, Lisa Flinth (FP).
– Så snart jag fick veta detta i fredags hörde jag av mig till Ventrafiken och ville göra rätt för mig. Jag fick då beskedet att återkomma på måndag. Så i morse var jag på plats för att betala min skuld men det lät sig inte göras då heller, berättar hon och bedyrar att hon helt enkelt inte haft koll på att hon använt ett kort som gått ut.
– Jag fick beskedet att bolaget kontaktar mig. Notera gärna att personalen på alla sätt och vis var väldigt tillmötesgående och trevliga.

Lisa Flinth berättar hur hon under året lagt en ansenlig femsiffrig summa på resecentret på Skeppsbron och att hon använt olika typer av resekort, något som kan ha medfört att hon tagit fel vid något tillfälle.
– Periodvis har jag pendlat till Malmö och då haft mitt månadskort på Skånetrafiken. Det har funnits perioder då jag kunnat arbeta mer hemifrån och då haft antingen månadskort eller klippkort. Jag har sedan dessutom inskaffat ett årskort för bilen. Alla kort är personliga och jag förvarar de i en genomskinlig platsficka som är till för ändamålet, berättar hon.
– Tydligen har jag vid några tillfällen sträckt fram månadskortet. Slarvigt det medges, men absolut inte medvetet. Jag har vid något annat tillfälle sträckt fram klippkortet och fått besked att sista resan på detta är gjort och då fått gå till kassan och fyllt på med nya resor.

Annons
 

Korten som är personliga kastas alltså inte efter att sista betalda resan är gjord utan dessa laddas med nya klipp eller månadsperioder. Lisa Flinth försäkrar flera gånger under samtalets gång att hon inte känt till felet i systemet eller på något vis utnyttjat detsamma.
– Efter att en trevlig besättningsman scannat kortet och hälsat mig välkommen ombord så har jag inte tänkt mer på det. Så snart jag fick veta att något var fel, hörde jag av mig och ville göra rätt för mig.

Hur länge och hur många obetalda resor hon gjort kan hon inte svara på.
– Jag har ännu inte fått den uppgiften av Ventrafiken. Men gissar att det rör sig om någonstans mellan 2-15 resor. Jag ska självklart betala för dessa, poängterar hon.

Läs mer:

  • Polisanmälan lämnas in under eftermiddagen
  • Ventrafiken polisanmäler gratisåkare
  • 100-talet venresenärer har efterkrav att vänta

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser