Annons

Polisanmälan lämnas in under eftermiddagen

Det råder en del delande meningar huruvida hela styrelsen för Ventrafiken står bakom den polisanmälan som ska lämnas in i eftermiddag. I fredags kunde Landskrona Direkt berätta att 100-talet resenärer hade efterkrav att vänta sedan ett programmeringsfel i deras periodkort upptäckts och att dessa sedan dess kunnat åka gratis med sina kort. På lördagen gick Ventrafikens styrelseordförande Leif Thorsell (M) ut i ett pressmeddelande och skrev att Rederi AB Ventrafiken under måndagen kommer att lämna in en polisanmälan till polismyndigheten i Landskrona mot dessa personer som utnyttjat hålet i systemet.
I samma pressmeddelande gjorde det också klart att beslutet om polisanmälan skett i ”samråd med övriga i styrelsen”.
– Det betyder inte att alla står bakom beslutet, säger Leif Thorsell vid lunchtid på måndagen.
– Det finns två som inte står bakom anmälan, vilka vill jag inte säga, säger han och meddelar att bolagets VD Magnus Anderson i eftermiddag fått i uppgift att lämna in polisanmälan.

Ledamöterna som ordförande inte vill berätta om är, Måns Back Nilsson (S) och Martina Bach (FP).
– Jag har överhuvudtaget inte blivit vidtalad om detta. Jag har på min telefonsvavare ett meddelande som inte går att lyssna till. Det kan möjligtvis vara från Leif Thorsell, men så har vi det här på ön att det inte alltid som meddelanden ens funkar på telefonsvarare. Jag har därför inte heller tagit ställning för eller emot en anmälan. Jag kan inte förstå varför detta inte kunde vänta till hela styrelsen var informerad. Det är möjligt att det är rätt att polisanmäla för att få en klar bild av vad som inträffat men jag vänder mig emot Leif Thorells brådska att göra denna innan alla är informerade och vidtalade i ämnet. Själv var jag på Byggmax i lördags och har alltså inte fått reda på detta förrän jag läser det i tidningarna att jag nu står bakom en anmälan, säger Måns Back Nilsson.

Annons
 

Läs mer:

  • Ventrafiken polisanmäler gratisåkare
  • 100-talet venresenärer har efterkrav att vänta
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser