Annons

Landskronakonst på auktion

Årets hittills största auktion på Skånes Auktionsverk som hålls imorgon, tisdag, är fylld med ett rikt utbud av konst, mattor, porslin, keramik, smycken, silver och unik kuriosa. En del lokala rop blir det och då rör det sig om konst.
– Vi har bland annat två målningar av Alma Hansson. Det ena är en oljemålning och den andra en gouache. Båda föreställer motiv från Citadellet, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Dessutom har vi en Venmålning av Lennart Cederstam.

Förutom målningarna från Landskrona utbudet stort av orientalika där bland annat statyetter, vaser, figuriner och målningar kommer att gå under klubban. Den kinesiska avdelningen består även av dekorativt porslin i form av fat, skålar, bojaner och terriner, från 1700-talet och framåt. Förutom detta kan erbjuds produkter såsom Stig Lindbergs ”Spisa Ribb” eller Hertha Bengtsons ”Blå Eld”.

Annons
 

Auktionen startar klockan 17.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser