Annons

Första detaljplanen i norra Borstahusen klubbad

Idag klubbades detaljplanen för Borstahusen 1:5 (Fritiden) till slut genom i kommunfullmäktige efter att planen tidigare återremitterats. Frågan avgjordes genom votering och slutade med röstsiffrorna 30-21.

Det blev en halvtimmes debatt innan detaljplanen för Borstahusen 1:5 avgjordes på måndagens kommunfullmäktigemöte. Någon riktig hetta blev det inte i diskussionerna även om frågorna var många. Den som ställde flest var moderaten Marko Huttunen och han undrade bland annat vad flytten av campingen och iordningsställandet av området kommer att kosta och svaret fick han från Stefan Olsson (SD).
– Jag har fått siffrorna från mark- och exploateringschefen Mårten Olsson och han nämner 20-25 miljoner kronor, sa Stefan Olsson, en siffra som Marko Huttunen lät sig nöjas med genom att kommentera att det ju är billigare än att fixa så att vattentornet öppnas upp för allmänheten.

Annons
 

Henning Süssner Rubin (V) yrkade, precis som Niklas Karlsson (S) och Marko Huttunen, avslag på detaljplanen. Vänsterpartisten ifrågasatte bland annat att man börjat bygga på området innan detaljplanen var klubbad. Han tog även upp frågan om den stora vattensalamanderns öden vid byggandet, något som fick Stefan Olsson att reagera.
– Henning Süssner Rubin tror visst att han är kunnigare än miljöförvaltningen, Länsstyrelsen och Miljögruppen men det tror inte jag, sa han.
Marko Huttunen tog dock vänsterpartisten i försvar.
– Det finns lagar att följa oavsett vad man tycker, sa moderaten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser