Annons

100-talet venresenärer har efterkrav att vänta

I runda svänga är 5000 obetalda resor gjorda med Ventrafiken sedan slutet av förra året.

Vi  har hittat ett fel i programmeringen av våra periodkort. Detta har medfört att 100-talet personer har kunnat resa med sina kort utan att betala, säger Magnus Anderson, VD på Ventrafiken till Landskrona Direkt sent på fredagseftermiddagen.

Annons
 

Korten är personliga och VD:n hyser gott hopp om att få pengarna i efterskott.
– Felet har uppkommit i programmeringen och är helt och hållet betingat den mänskliga faktorn. Nu hoppas vi att de som rest med ogiltigt månadskort hör av sig och reglerar sina skulder.

Om inte detta sker, vad gör ni då?

– Eftersom korten är personliga så vet vi vem som rest och hur mycket. Då kommer vi att kontakta dessa. Bolaget kommer inte att lida ekonomisk skada, säger Magnus Anderson och förklarar att skulle någon av fripassagerarna hålla sig undan så finns en försäkringsgaranti som träder i kraft.

Så långt bak i tiden som i slutet av förra året finns det friåkare med bland loggfilerna man nu gått igenom.
– Som mest är någon skyldig runt 3000 kronor.

Frågan är då om resenärerna gjort detta medvetet.
– Reser man för fjärde månaden i rad utan att betala in en krona så vet man att något är fel. Det rör sig om ett bedrägligt beteende och är brottsligt. Vi har undersökt saken och det räknas som snyltning. Straffskalan är beroende av beloppet.

Fakta om månadskort vuxen
Periodkorten är personliga och har namn tryckta på sig. Eftersom korten går att återladda är något datum ej tryckt på korten. Ett periodkort gäller en månad från köpdatum eller valt startdatum.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser