Annons

GW-flickor vidare i USM

GW Landskrona HK:s flickor 00, som i helgen spelade USM i handboll, svarade för en stabil insats när man på hemmaplan gick vidare direkt till steg 3 genom att obesegrat vinna sin grupp. GW-tjejerna fick sällskap av Ulricehamn som kom tvåa i gruppen.

Inledningsmatchen på lördagen spelades mot Vetlanda HK. Det märktes klart att tjejerna var nervösa och även förväntansfulla inför detta USM, som är för F14, det vill säga tjejer som är ett år äldre en GW-tjejerna.
– Men väl på plan gick de ut och spelade den suveräna handboll de är duktiga på och visade direkt vad de går för. Vetlanda hängde med i början men orkade till slut inte stå emot de ångande tjejerna och slutresultatet blev 15-5, berättar lagmamman Madeleine Goldstrand.

Annons
 

Andra matchen var mot HS Lejon det vill säga H43 Lunds F00 som Landskronalaget spelar mot i seriespelet. Denna match kom till att bli mycket jämn. Men även här drog GW ifrån och slutresultatet  blev 18-12.
Söndagen bjöd på en segstartad match mot Bromölla. Båda lagen följdes åt i en jämn match men till slut vaknade GW-tjejerna och tog över kommandot. Matchen slutade 20-14 och det stod nu klart att GW-tjejerna var vidare.

Sista matchen mot duktiga Ulricehamn, som låg tvåa i gruppen skulle bli avgörande för om man skulle vinna gruppen eller hamna två.
– Gruppettan skulle få en bättre lottning i nästa steg. Så visst var matchen betydelsefull.
Fem minuter in i matchen ledde Ulricehamn med 0-3. Inget gick som tjejerna ville. Till slut tog coacherna timeout och vägledde tjejerna rätt igen. Och nu kunde inget stoppa dem. Matchen slutade 20-12 och jublet visste inga gränser i GA-hallen.
– Vilken härlig känsla!

Tyvärr fick GW, Jennifer Garpvall, skadad i sista matchen.
– Hon får ha underarmen i paket i tre veckor. Mycket oturligt.

Utsedda till matchens lirar i de olika matcherna blev: Filippa Lööw, Nejla Pandic, Elli Malm och Ellen Bengtsson.
 – Det är ett privilege att få jobba med dessa tjejer, säger coacherna Tobias Kronvall, Peter Bengtsson och Felicia Hallengren.
De verkligen brinner för handbollen och det märks. Man märker tydligt att laget har utvecklats och blivit samspelta. Tidigare var det en klick som kommit mycket längre i handbollsutvecklingen än övriga men nu börjar alla att ta för sig på planen. Och det gör laget starkt och svåra att rå på!

– Nu väntar steg 3 i december och där kommer motståndet att vara av en helt annan kaliber så det är nu upp till tjejerna att förbereda sig väl inför kommande USM-spel.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser