Annons

Världspremiär för zombiefilmen på Citadellet

Skräckinjagande zombies, biljakter, skottlossningar och explosioner. Det kan du råka ut för på gator, parker och torg i Landskrona den närmaste månaden. Igår startade inspelningen av filmen Zon 261. Målet är att filmen ska ha världspremiär på Citadellet nästa höst.
– Vi borjade filma igår och det gick jäkligt bra. Vi körde sju scener och det är mer än vad vi hade hoppats på, säger Thabo Malmén, producent till filmen.
– Det ar lite nervöst eftersom det var första gången som teamet från Stockholm träffade teamet från Skåne men alla var på tå och gjorde sitt yttersta.

Inspelningarna i Landskrona pågår under en månads tid och sedan väntar ett digert arbete vid klippborden och om allt går som det ska så blir det premiär till hösten 2014.
– Vårt mål är att ha världspremiären på Citadellet. Det hade varit jäkligt häftigt, säger producenten.

Annons
 

Anledningarna till att man valt att filma i Landskrona är flera.
– Det första målet var att filma i en hamnstad med den problematiken som filmen handlar om och då kunde vi gjort det lätt för oss och kört i Södertälje. Men så kom den tragiska händelsen på parkeringsplatsen till Infarten och då fick vi upp ögonen för Landskrona. Vi upptäckte då att man i staden försöker lösa problemen och inte sticker huvudet i sanden. Bland annat så hade man gudstjänster med såväl präster som imamer och det tyckte vi lät mycket klokt. Dessutom är Landskrona en fantastisk stad som dessutom är ofilmad.

Zon 261 handlar om hur Landskrona smittas av ett virus som förvandlar människor till monster. I syfte att hindra smittan från att spridas sätter militären staden i karantän. Ett fåtal icke-infekterade, en grupp svenskar och en grupp invandrare, tar skydd i det gamla citadellet. Medan monstren närmar sig trissas de gamla konflikterna mellan svenskarna och invandrarna upp till kokpunkten. Till slut, medan monstren bultar på porten, tvingas de icke-infekterade ställa sig själva frågan: Vilka är de värsta monstren? De smittade därute – eller de gamla fienderna härinne?


På tisdagsförmiddagen fimades det i Glumslöv för att sedan fortsätta i Lund
Foto: Christer Glans


Fotograf Andres Rignell är fokuserad.
Foto: Christer Glans

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser