Annons

Långväga studieutbyte fortsätter

El- och Energiprogrammet vid Allvar Gullstrandgymnasiet har haft besök av 15 elever och lärare från en skola som heter Infotep i Dominikanska Republiken.
– Besöket ingår i ett samarbete och utbyte som vi påbörjade 2009, berättar Bo Ståhl, lärare och projektansvarig för utbytet.

– Vi har fått pengar från Universitets- och högskolerådet (tidigare Internationella programkontoret) via ett program som heter Athena.

Annons
 

Arbetet har haft fokus på att tilsamman göra datortekniska projekt såsom webdesign med WordPress där de svenska och dominikanska eleverna samarbetat.

– Inför årets utbyte har vi utvidgat samarbetet kring programmering med en relativt ny mikroprocessor som heter Arduino, säger Bo Ståhl.

Vi skänkte tio stycken Arduinopaket till Infotep så att vi ska kunna fortsätta att samarbete kring olika programmeringsprojekt. Tanken är att våra elever ska kunna fortsätta samarbetet med de dominikanska eleverna med hjälp av Skype eller något liknande kommunikationsprogram.

Under utbytet gjordes även en del studiebesök.
– Bland annat besökte vi den nya hetvattencentralen på Landskrona Energi AB. Ett besök som var väldigt lärorikt och intressant menade den dominikanska gruppen. Tillsammans med skolledningen från Infotep besöktes LINC i Landskrona och Venture Labs vid Lunds universitet. Båda bedriver verksamhet med att stötta unga entreprenörer vilket inspirerade skolledningen från Infotep.
– De är beredda att med hjälp av den kunskap och erfarenhet som byggts upp vid LINC och Venture Labs  utveckla en liknande verksamhet vid deras skola i Dominikanska Republiken.

– Förhoppningsvis så kommer vårt samarbete och utbyte med Infotep att fortsätta så att fler elever från Allvar Gullstrandgymnasiet och Infotep kan komma att mötas och samarbeta igen, avslutar Bo Ståhl.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser