Annons

17 elever fick kulturstipendium

Inte ett öga var torrt bland stolta lärare, föräldrar och andra anhöriga då det på Pumphuset igår för första gången delades ut kulturstipendium till elever i åldern 8-12 år som innebär att de får möjlighet att delta i kurser på Kulturskolan och Landskrona Dansstudio. Bakom stipendiet, som i år delades ut till hela 17 elever, står Landskronas tre Lionsklubbar och utdelare var Pia Gagner, verksamhetschef för stadens skolor.

I samband med Landskronas jubileumsfirande instiftade Landskronas tre Lionsklubbar, Lions Club Landskrona, Lions Club Landskrona Citadella samt Lions Club Saxtorp, ett stipendium som ska se till att elever i låg- och mellanstadiet ges möjlighet att delta i kurser på Kulturskolan alternativt Landskrona Dansstudio.
– Det finns många stipendier som går till ungdomar som idrottar och just därför tyckte vi att det var lämpligt med ett kulturstipendium, säger Per Westin, ordförande i Lions Club Landskrona.
– Vi skänkte 75 000 kronor till kommunen för ändamålet och kommer att skjuta till pengar varje år, pengar som vi drar in på olika arrangemang. Sedan är det upp till rektorerna och lärarna att nominera elever som vi sedan går genom i Lions, förklarar Per Westin.

Annons
 

I år fick samtliga 17 nominerade stipendiet.
– Vi tyckte att det passade bra. Sedan får vi se hur många som nomineras nästa år, säger ordföranden.

Två av stipendiaterna är Naomi Ek Mbye och Viktoria Malmström. Båda är 11 år och går på Asmundtorp skola.
– Vi älskar att dansa. Det är det roligaste som finns, säger Naomi Ek Mbye och får medhåll av sin klasskamrat.
– Det är jättekul och många på vår skola dansar, berättar Viktoria Malmström.

Och visst är det dans och musik som dominerar. En av de 17 stipendiaterna kombinerar dock sitt musikintresse med konst.
– Jag tycker det är roligt med bild och vill lära mig mer, säger Isabel Granath, 12 år som imponeras av Stanislaw Zoladzs akvareller som just nu hänger i Pumphusets konsthall.
– Det är fantastiskt att se, tänk att man kan måla så fint, säger hon.

De som fick stipendier var Willian Andersson, Franciele Gomes Reis, Mathilda Göransson, Rebecca Karlsson, Fanny Sjögren, Naomi Ek Mbye, Viktoria Malmström, Fatme Osman, Angelin Kroon, Anton Gullstrand, Meleke Zein, Moa Jochumsen, Isabel Granath Persson, Dalila Osmanovic, Saman Jejo, Laura Dedinaca och Simon Lundahl.


Såväl lärare som anhöriga var på plats i Pumphusets konsthall tillsammans med stipendiaterna för att lyssna på verksamhetschefen för stadens skolor, Pia Gagner, som delade ut stipendierna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser