Annons

Kulturnatt och fotboll fixade fredagen

Årets andra kulturnatt i Landskrona gick av stapeln i fredags. Enligt uppgift var det biblioteket som drog flest besökare och på alla de sätt gjorde skäl för att vara ett levande kulturhus.  I varje hörn pågick någon verksamhet och inte minst var många sugna på att fynda böcker.

I museets filmsal var det fullsatt när Dennis Westerberg föreläste och en annan samlingspunkt har Gamla Kyrkogatan kommit att bli där flera lokala konstnärer visade upp sina verk. Inne på Galleri Björne var det många som förundrades och glades åt i våras bortgångne Kenneth Björnes alla fantastiska skapelser. Möjligen var det något förre människor ute på stan än normalt och framförallt när klockan närmade sig 21 och Zlatan fick svara för kulturen framför TV-apparaterna.

Annons
 


Mycket folk på Galleri Björne.


…liksom det var under hela kvällen på Ruth Oscars,…


…fiket på biblioteket som tillsammans med Kulturlabbet arrangerat en liten citat tävling.


Caysa Molin hade vernissage på en fotoutställning.
– Jag är ingen fotograf utan ser mig mer som en bildskapare, sa hon.


På ovanvåningen var det rusning till bokborden.


Barnteater bjöds det också på.


Det bästa med kulturnatten är dock alla möten man gör med gamla och nya bekanta. Tony och Maria Cronstam, signerade sina Elvis album och HD:s tidigare pressfotograf Roland Bengtsson visade upp vilka böcker han fyndat. Någon utställning var dock inte aktuellt för honom ännu.
– Vi kanske skulle göra något tillsammans, föreslog han.


Över en pilsnerbild av Caysa Molin träffades musikern Emil Bogdanow och konstnären Lars ”Texas” Johnsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser