Annons

Falconspågar lärde sig innebandy i Helsingborg

Landskrona Falcons P12 hade igår seriepremiär i Pojkar 12 Västra Skåne och tuffast tänkbara motstånd, FC Helsingborg på bortaplan gällde.
FCH som inlett med två raka segrar och är sen tidigare ett erkänt duktigt lag skulle visa sig vara numret för stora och förlustsiffrorna blev stora.
– Nu blev det kanske inte så många offensiva räder som vi kanske hoppats på då FCH var överlägsna i sin offensiv och vi blev alltför ivriga i försvarsspelet. Det handlade absolut inte om enskilda misstag när målen började trilla in. Vi var helt enkelt inte generellt med på noterna och följde inte helt vår gameplan. Efter första perioden hade FCH gjort sex mål på oss och vi inga, berättar killarnas tränare Lars Persson.

I den andra perioden trillar ytterligare tio bollar in.
Slutperioden som både mål- och spelmässigt var vår bästa för dagen så får vi faktiskt ett tröstmål när Emil i sin första tävlingsmatch någonsin trycker in bollen bakom FCH:s målvakt. Dessutom gör vår egen målvakt Oliver några riktiga fantomräddningar och det så klart råg i ryggen åt hela laget.

Annons
 

– Nu ska det gnuggas försvarsspel på träningarna framöver för det kommer att bli många såna här matcher i vinter. Vi kommer att möta svårknäckta och duktiga motståndare med mer rutin än vad vi har, det är helt säkert. Vi kommer tillbaka, för vi är Falcons, säger Lars Persson och berättar vad tränarkollega Patrik Wiik sa till laget i  omklädningsrummet efter matchen:

”Vi kan inte lära er spela innebandy, vi kan bara ge er tips och råd. Det är av motståndare som FCH som ni lär er spelet och hur ni ska agera.”

På kvällen åkte hela laget och tillsammans tittade på FC Helsingborg – Linköping i SSL i fina Helsingborg Arena. ‘

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser