Annons

Fackbrev till nyutbilade kockar

I torsdags var det fackbrevsutdelning för dokumenterad yrkeskunskap, till de studerande som klarat kockutbildningen inom vuxenutbildningen.

Det var fyra glada vuxenstuderande som på torsdagen fick sina fackbrev på Hotel Öresund, som ett bevis för sina yrkeskunskaper. De har gått en 35 veckor lång utbildning, praktiserat och klarat både teoretiska och praktiska prov innan de fick sina fackbrev.

Annons
 

Kockutbildningen de gått innehåller både teoretiska kurser och arbetsplatsförlagt lärande (APL). De studerande har praktiserat på varierande arbetsplatser såsom Bastard i Malmö, Margretetorp i Hjärnarp samt Erikstorp, Danny´s Corner och Hotel Öresund i Landskrona.

Utbildningen ingår i yrkesvux- och vuxlärling som är ett samarbete inom Skåne nordväst. Utbildningarna är en satsning för att motverka bristen på arbetskraft i ett samarbete med arbetsförmedling och arbetsliv.

– Jag önskar de nyutbildade kockarna lycka till och betonar hur viktigt det är för branschen med utbildade kockar, säger hotellchef Göran Andersson, tillika ordförande i utbildningsrådet för hotell och restaurang. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser