Annons

Åter dags för berättarkafé

Tisdagen den 15 oktober är det åter dags för Berättarklubben att ordna berättarkafé på Teaterrestaurangen i Landskrona. Serveringen öppnar klockan 18.30 och själva berättandet börjar klockan 19.00.
– Nya och gamla gäster hälsas välkomna. För den som inte varit med tidigare, så kan jag berätta att muntligt berättande inte liknar någon annan konstform utan är något alldeles speciellt, säger Sven Hansson som tillsammans med Lasse Sjöberg och Aslög ”Åsi” Hildebrand utgör Berättarklubben.

– Det muntliga berättandet föds nämligen i samspelet mellan berättaren, lyssnaren och berättelsen. Berättaren är förbindelselänken mellan själva berättelsen och publiken. Varje berättarstund blir därför unik, säger han och avslöjar att berättaren inte följer nnågot manus till punkt och pricka, utan orden växer fram i själva mötet med lyssnarna.
– Det är just i mötet mellan lyssnare och berättare som de magiska ögonblicken uppstår.

Annons
 

– När jag varit hos er på berättarkaféet är jag lycklig en hel vecka, sa en gammal dam. Det är förvisso ett gott betyg, och det sporrar Berättarklubben och dess gästberättare att fortsätta berätta nästan sanna historier från hela världen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser