Annons

Miljöpartiet vill se vanligt gräs på IP

När frågan om vilket underlag som BoIS ska spela på nästa säsong kommer att behandlas i kommunfullmäktige så kommer Miljöpartiet i Landskrona att gå emot förslaget på en konstgräsplan.
– Skulle vi här nere i Skåne inte kunna ha en gräsmatta att spela elitfotboll på? Det tror jag nog. Det har vi ju kunnat tidigare.  Jag tror att det handlar om kompetens och då får vi skaffa den. Vi kan ju ha perfekta golfbanor. Varför skulle vi då inte kunna ha en perfekt fotbollsplan? , frågar sig Lilian Håkansson (MP).

Miljöpartisten är kritisk till den ekonomiska rapport som presenterats.
– Den är klart undermålig. Jag vill se ordentliga uträkningar för jag är inte så säker på att det är en ekonomiskt bra affär. Dessutom tycker jag att det är dags att vi står upp för miljön. Vanligt gräs är mer miljövänligt.

Annons
 

BoIS har tidigare gjort klart att man väljer konstgräset på grund av att man på det viset slipper höjda planhyror. Men skulle de bestämma sig för vanligt gräs och det skulle kosta lite mer så är Miljöpartiet beredda att stå bakom att kommunen hjälper till med merkostnaden.
– Jag tror inte det blir dyrare. Men om jag har fel så är vi beredda att betala för detta mot att vi har en riktig gräsplan.

Det förslag som Lilian Håkansson vill lyfta går ut på att BoIS skulle söka dispens för att få behålla nuvarande plan till nästa säsong och därefter anlägga en ny gräsplan som är godkänd för spel på elitnivå. Skulle dock ingen dispens ges så backar partiet från sin linje.
– Att BoIS ska spela på IP är klart. Det kommer vi inte att riskera. Vi vill att man ska pröva ärendet så långt det går.

På frågan om de i kommunfullmäktige kommer att återremitera ärendet om de inte skulle få hjälp från annat håll kommer svarar Lilian Håkansson bestämt.
– Nej, då kommer vi att acceptera det politiska beslutet och sedan lämna in en skriftlig reservation för att markera vår åsikt. Sedan får det bli konstgräs, avslutar Miljöpartisten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser