Annons

Torkild Strandberg fortsätter gärna

Med ett knappt år kvar till valet fortsätter vi idag att ta pulsen på stadens ledande politiker. Torkild Strandberg (FP) har varit kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Landskrona de två senaste mandatperioderna och han meddelar nu att han ställer sitt namn till förfogande till posten även efter valet 2014.

Det finns dock en del frågetecken. Han är inte säker på att han vill sitta i opposition och skulle han även bli nominerad till en riksdagsplats så kan läget bli ett annat.
– Det är något som jag får ta ställning till efter valet. Det enda jag bestämt mig för är att kandidera till kommunalrådsposten i Landskrona, säger han.

Annons
 

Att han under en period åter kan hamna på två stolar och därmed uppbära lön från såväl riksdag som kommun, är ingen omöjlighet.
– Det berodde på att jag kandiderade till både riksdag och kommun och det inte fanns någon möjlighet att avsäga sig riksdagsplatsen direkt när det visade sig att jag fick båda uppdragen. Jag tycker att kritiken jag fick var rätt så osaklig. Det var inget jag kunde ändra på, menar han.

För första gången tar Folkpartiet i Landskona ett nytt grepp i nomineringsprocessen som man öppnat upp för alla landskronabor.
– Vi låter helt enkelt Landskronaborna vara med och föreslå vilka personer som ska stå på vår lista i kommunvalet 2014. Vi vill att fler ska vara med i arbetet med att förändra vår stad. Därför söker vi nu personer som både har vilja och kompetens. Vi kommer även att erbjuda utbildning för de som nominerats. Detta är en unik demokratisatsning då alla berörs.

Nomineringstiden för folkpartisterna och då även Landskronaborna går ut i dagarna och sedan väntar provval.
– Det innebär att vi spikar våra listor lokalt i januari eller februari, säger han.
– Beträffande region och riskdag så ska listorna vara klara i mitten av november.
Precis som Niklas Karlsson (S) så tror han att jobben blir en viktig fråga lokalt i valrörelsen.
– Tillväxten, det vill säga jobben och företagandet kommer att ta stor plats. Men jag är även övertygad om att frågan om bidragsberoende, både gällande staden och dess befolkning samt trygghetsfrågan kommer att vara avgörande.

Enligt Torkild Strandberg så är det jobben och tillväxten som kommer att debatteras mest på riksplan men där förväntar han sig även att de som röstar ser på helheten.
– Jag tror att folk kommer att ta ställning till vilka som de anser har förmåga att styra landet och som kan bilda en handlingskraftig regering.

Hur det blir med eventuella framtida lokala koalitioner i Landskrona vet inte Torkild Strandberg idag.
Vi i treklövern talar med varandra regelbundet men vi har inte diskuterat något samarbete gällande valet, varken inför valet eller några konstellationer efter. Det kommer längre fram, avslutar Torkild Strandberg.

Läs mer:
Öppet för rockad mellan far och son

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser