Annons

Succé för vintercup innan den börjat

Efter många år av cuptradition i Idrottshallen i form av Landoras Julcup bestämde sig klubben ifjol för att lägga grunden till en ny cup som visade sig bli succé direkt, nämligen Vintercupen. Syftet var att byta ut de mindre roliga träningsmatcherna under vinterhalvåret mot tävlingsspel.
Första året deltog 57 lag och i år har hela 93 lag anmält sig dagen innan anmälningstiden går ut.
– Vi hoppas kunna nudda 100-strecket. Det hade varit kul, säger Carl Nielsen ansvarig för cupen i Landora.
– Att vi fått den här ökningen av lag och den geografiska spridningen är fantastiskt roligt och ett gott kvitto på att vi gör någonting rätt. Det gynnar inte minst vår egen ungdomsverksamhet i längden, då de är de som får ta del av vinsten som görs.

I år har man utökat cupen med en åldersklass, för de födda 2004. Sedan är där spel i alla åldersklasser upp till och med de födda 1999. Från arrangörsklubben hoppas man kunna knipa en eller annan medalj.
– Förra året spelade vi hem medaljer i tre av fyra åldersklasser varav en av ädlaste valör. Vi har en hel drös duktiga fotbollskillar i föreningen, säger Carl Nielsen.

Annons
 

Cupen drar igång i början av oktober och lottningen släpps i mitten av nästa vecka. Sedan pågår gruppspel och slutspel, i ren Champions-League anda. Finalspelet äger sedan rum i mitten på mars ute på Landskrona IP då de fyra bästa lagen i varje åldersklass gör upp om medaljerna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser