Annons

Öppet för rockad mellan far och son

Det är knappt ett år till valet och inom socialdemokratin börjar man så smått ladda. Idag är Niklas Karlsson oppositionsråd och det är något han inte vill vara efter den 14 september 2014.
– Jag är rejält sugen på en revansch, säger han.
Det försiggår spekulationer om att Niklas Karlsson, som förutom sitt jobb i Landskrona, är ledamot i partistyrelsen samt ordförande för socialdemokraterna i Skåne, är aktuell för en plats i riksdagen.
– Nomineringstiden har inte gått ut ännu så jag vet inte om jag blir nominerad eller ej, säger han men klargör att han inte har något emot att ta jobbet som kommunalråd, ett ordinarie sådant.
– Jag trivs bra med att jobba lokalt.
Frågan är dock hur han ställer sig om han skulle bli nominerad till en riksdagsplats.
– Det får jag ta ställning till om det skulle bli aktuellt. Innan det så fokuserar jag helt på Landskrona.

Att göra som Torkild Strandberg (FP), att under en period både lyfta lön som kommunalråd samt som riksdagsman, är inte aktuellt.
– Det kommer inte på fråga.

Annons
 

Det finns de som undrar om Niklas Karlsson rent av kommer att byta plats i riksdagen med sin pappa Anders Karlsson som i så fall skulle ta över rollen som kommunalråd. Anders är ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona..
– De ryktena har jag också hört, säger Anders Karlsson och skrattar.
– Det är dock så att jag fyller 63 år nästa år och då har jag suttit 16 år i riksdagen. Jag kan sluta med gott samvete men jag kan även fortsätta en mandatperiod till. Och ärligt talat så har jag inte beslutat mig för om att köra en omgång till eller dra mig tillbaka. Sista datum för nomineringar är den 7 november och innan det ska jag ha bestämt mig, säger Anders Karlsson.

– Och vad jag ska göra om jag inte fortsätter i riksdagen vet jag inte idag. Det får framtiden utvisa.

Att far och son Karlsson hoppas och tror på regimskifte i såväl riksdag som på lokal nivå råder det ingen tvekan om. Personligen tror Niklas Karlsson att jobben blir den stora valfrågan i Landskrona och även på riksplanet.
– Det både hoppas och tror jag. Sedan har vi campingfrågan om den inte är löst. Men hur stor påverkan den har på valet vet jag inte.
På riksdagsplanet är det jobben och välfärden som kommer att avgöra tror Anders Karlsson.
– Dom frågorna går hand i hand. Vad vi måste göra är att vara tydligare i våra budskap så att vi når ut med vad vi vill. Då tror jag att vi kan ge högern en match, säger Anders Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser