Annons

JSM-guld till LKGF

Den första nationella tävlingen i rytmisk gymnastik för hösten är nu avgjord och tävlingssäsongen är i gång på allvar för Landskrona Kvinnliga GF. GF Energo i Göteborg var arrangörer och det var Lag–SM som gällde i helgen som gick. LKGF hade nio flickor på plats i Göteborg fördelade på tre lag. De minsta flickorna tävlade Lag–USM och laget bestod av Tuva Henchel, Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson.

Flickorna tävlade i valfritt program i fristående och käglor.
– Julia, Meja och Tuva var alla tre nervösa men gjorde fina prestationer, helt efter sin förmåga. Laget slutade som nummer åtta i den stenhårda konkurrensen, säger tjejernas mentor Jenny Engdahl.

Annons
 

På juniorsidan var LKGF titelförsvarare och flickorna visste att det skulle bli hårt mot hemmaklubben som har en stor och stark generation juniorer för tillfället. Men Josefine Olsson, Erika Gustafsson och överraskningen Olivia Kristensson- Nilsson kämpade med en otrolig beslutsamhet.
– När Erika körde sitt avslutande program som nästan sista gymnast på söndagen och nästan felfritt blev det klart att guldet skulle följa med till Landskrona ytterligare ett år, säger Jenny Engdahl och berömmer sina adepter som även tävlade individuellt.
– Individuellt blev Josse etta och Olivia hamnade på en fin sjätteplats och hon klättrar med stora steg på juniorernas rankinglista. Erika lugn och med bra utspel var en glädje att se. Emma Lindahl, Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli som alla tre var lite darriga i inledningen på tävlingen bildade också ett lag och hamnade på åttonde plats. Emma, Wilma och Doruntina gjorde bra upphämtningar i sina återstående program när väl nerverna lugnat sig, men det räckte inte riktigt denna helg till framskjutna placeringar.

Noterbart är att tjejerna coachades av Ida Nordehammar och Fredrika Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser