Annons

Från Selma via Berlin till Gordon Ramsey

Alexander Nietosvuori har en lysande karriär framför sig. Målet är en egen toppkrog i Sverige. Alexander utbildade sig till kock på Selma Lagerlöfgymnasiet i Landskrona, nu väntar Gordon Ramseys krog i London.
-Just nu är jag på Daniel Berlins krog i Skåne Tranås. Där började jag arbeta direkt efter studenten för två år sedan, säger Alexander Nietosvuori.

Alexander Nietosvuori som är uppväxt i en krögarfamilj har som mål att ha en egen restaurang som ska vara en av de bästa i Sverige innan han hunnit fylla 30. Ett steg i riktningen att bli en av de bästa, sker i vinter då han flyttar till London för att provjobba på en av Gordon Ramseys krogar.

Annons
 

Kockutbildningen ingår i restaurang- och livsmedelsprogrammet som finns på Selma Lagerlöfgymnasiet. Två dagar i veckan sker utbildningen inom restaurang/kök med erfaren personal på Hotel Öresund, övriga dagar läser eleverna teori på Selma Lagerlöfgymnasiet. På ”Restaurang Selma” på Hotel Öresund kan besökare ett par dagar i veckan äta mat som tillagas och serveras av eleverna från restaurang- och livsmedelsprogrammet.
– Mina tips till dig som vill bli kock är att ha en enorm vilja, jobba hårt både i skolan och på arbetsplatsen. Ta vara på all praktik du får och sök själv information. Jobbet är hårt, men ger du aldrig upp kommer det att gå bra, avslutar Alexander Nietosvuori.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser