Annons

Randig förlust mot jumbon

BoIS kunde tagit ett rejält kliv från det hotande kvalstrecket om man tagit tre poäng mot sedan länge avsågade Brage på bortaplan. Men i stället för tre poäng blev det noll då man bjöd Bragelaget på sin första hemmaviktoria för säsongen.

Och bjöd gjorde man. Eller rättare sagt Fredrik ”Mini” Svanbäck. Redan efter drygt 20 sekunder fick han hjärnsläpp och slog bollen rakt i gapet på Dragan Kapcevic som kom fri med Bill Halvorsen och lobbade bollen i mål.
Men Brage skulle inte vara sämre. I den 14:e minute slog en Bragespelare en liknande boll som Svanbäck gjort tidigare. Alexander Tkacz snodde bollen och slog ett inlägg till en ren Fredrik Karlsson som bredsidade in bollen på volley.

Annons
 

Resten av första halvlek var skapligt jämn och chanserna var ganska få. Alex Nilsson hade två bra läge men avsluten var sämre och även Andreas Ljunggren Eriksson fick en gyllene chans men Bill Halvorsen var med i målet.

Om det var jämnt i första halvlek så måste det erkännas att Brage var det minst dåliga laget i andra. Därför var det inte orättvist när Mats Moldskred mycket vackert pricksköt in 2-1 i Bill Halvorsens vänstra kryss på en frispark som föranleddes av att Linus Malmqvist fällde en motståndare just utanför straffområdet.

I slutet av matchen spelade BoIS med såväl Fredrik Olsson och Fredrik Karlsson samt Alex Nilsson på topp. Men Brage spelade smart och de randiga fick bara en chans då Fredrik Karlsson plötsligt stod fri med Tim Markström men bollen kom för nära stödjefoten och därmed blev avslutet en enkel historia för målvakten.

Landskrona Direkt har inte lyckats nå tränare Jörgen Pettersson för en kommentar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser