Annons

Jubelyra när indiansommaren slog till

Redan på fredagen smygstartade jubelyran som varade i dagarna två.
Jubileumsgeneral Olle Larsson har tumme med vädergudarna och såväl fredagen som lördagen bjöd på indiansommar med knallblå himmel och flödande sol. Landskronaborna gick man ur huse för att uppleva ett smörgåsbord av aktiviteter. Vi hängde kameran på axeln och gav oss ut i vimlet för att föreviga några möten och ögonblick under jubeldagarna.


Redan strax innan lunch på fredagen var halsduksgeneral Inger Rosvall i full gång med att mäta världens längsta halsduk i Landskrona.

Annons
 


Man hade beräknat att det skulle ta runt två timmar att kontrollmäta halsduken men då var man uppe i lite drygt tio procent.
– Som tur är har vi mätt hela tiden och nogrannt fört bok på alla meter som är inlämnade så därför vet jag att vi har exakt 12375 meter, sa Inger Rosvall.


Ett logistiskt halsdukshelvete är löst, löd rubriken här på Landskrona Direkt när vi beskrev vad som kommer att ske med halsduken den 24 oktober. Frågan är nu vad som kommer att ske med densamma efter FN-dagen.
Vad vi erfar ska de finaste bitarna klippas ut och auktioneras bort av Joakim Bengtsson till förmån för välgörande ändamål. Därtill ska längder också sys samman till filtar.


BoIS-mittfältaren Cristoffer Tapper-Holter invgde mässan Alla kan – Det funkar.
Foto: Sofie Turesson.


Många passade på att bekanta sig med omsorgsförvaltningens område – funktionshinder. Foto: Sofie Turesson.


Siw Malmkvist sjöng ”Ingenting går upp mot gamla Skåne” och teckenkören tolkade.


Enhetschef Oscar Lagerstedt dokumenterade och la upp resultatet omgående på mässans Facebooksida.


Trådbussarna firade 10 år i Landskrona och Birgitta Thunberg döpte det senaste tillskottet till Elvis.


På lördagen var det dags för jubelkul i Teaterparken, ett par timmars underhållning med många bekanta ansikten. Karnevalsgeneral Dennis Westerberg som kommer att bli ihågkommen för sitt enastående invigningstal spelade dagen till ära en skön blues signerad Sam Mayers.


Ett pärlband av välkända artister uppträdde.


Lokala Verse II bjöd på en skön tolkning av Timbuktus ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö.”


Siwan har fått ytterligare ett favoritlag i stan, likväl som nya fans i BK Landoras 14-årslag.


Havtorn ska vara bra för torra ögon, därför hade Jonas Ekelund på Datapryl kallat in sin släkting som vet att förädla detta goda bär.


Företagarna i Landskrona var på plats bland marknadsbodarna på Rådhustorget. Ronny Ahrling berättade att fler och fler privatpersoner hör av sig till föreningen och vill diskutera hantverkare.
– Vi är väldigt måna om att ingen ska bli lurad av våra medlemmar när exempelvis ett Rot- eller Rutjobb ska göras.
Företagarna Landskrona är stans näst äldsta förening och fyller hela 135 år nästa år.


Cityföreningens ordförande Benny Elmen var väldigt nöjd med dagen och arrangemanget när han gjorde en paus för en korv med bröd hos Per i Viken.
– Vädret har varit alldeles perfekt. Strålande sol i kombination med kyla har gjort att vi på Team Sportia sålt många vinterjackor idag, sa han.


Glenn Björne på Hvens Getost kom kanske med dagens bästa nyhet.
– Inom kort öppnar vi en butik på Storgatan 32, avslöjade han.


Erik Rantzow hade ägnat dagen åt att få Landskronabor till att nominera kandidater till Folkpartiets kommunfullmäktigelista. Här försöker han gissa hur många tvättpolletter GO-Biltvätt hade i sin burk.
– Rätt svar var 247. Ingen hade alla rätt men jag drog Lisa Westerlund till vinnare av 30 polletter, Eva Engqvist fick 20 polletter och Max Gullstrand vann 10 polletter, säger Göran Olsson.


Firmabilsmässans okrönte kung måste vara Dennis Makinuthyrnings ekipage.
– Nu ska jag bara ha på cyklen också, sa Dennis Brandt och skrattade.


Torbjörn Andersen och Kerem Batak från Fellini såg till att folk trivdes i tältet på Rådhustorget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser