Annons

Cupseger för Falcons P13

Förra helgen var Falcons P13-lag inbjudet till Stanstad Teenage Trophy. Arrangören bjuder varje år in lag i Södra Sverige som gjort bra ifrån sig i seriespel och distriktsmästerskap. Efter tre semifinalförluster det senaste året för P13-laget i olika cuper, så skulle det denna gång bära hela vägen fram till en cuptriumf.

Lördagen inleddes med att Falcons mötte Höllviken – ett välspelande lag som var i kvartsfinal i DM i våras. Matchen var jämn i första perioden, men i andra perioden tog Falcons över mer och mer och i ganska jämn ström trillade bollarna in så att slutresultatet kunde skrivas till 4-0. Falcons-laget gjorde förra året flest mål i sin serie, men det som imponerade mest denna dag var försvarsspelet. Hela laget låg rätt i sitt försvarsspel och avsluten från motståndarna togs ofta från långt håll och duktige Melvin Bengtsson kunde säkert mota alla skott.

Annons
 

I andra matchen så ställdes Falcons mot Åstorp/Kvidinge och precis som i seriematcherna förra säsongen så var det en jämn och välspelad tillställning. Lagen hade en hel del chanser men första perioden slutade mållöst. I andra var det, precis som mot Höllviken, Falcons som drog det längsta strået och kunde vinna med fotbollssiffrorna 1-0. Ännu en gång en ”nolla” för Melvin Bengtsson i Falcons-målet.

I tredje matchen ställdes Falcons mot Engelholm. Falcons-laget sprudlade av spelglädje och med fart och fantasi i anfallsspelet hittade killarna ytor och passningsvägar som gjorde oss ledare mycket stolta över killarna. När matchen var slut stod det 8-2 på tavlan.
Till på söndagen hade Falcons-laget tappat tre spelare som var på zonläger med fotbollen. Det var tidig start och redan vid åttatiden var det hemmaarrangören Stanstad som stod för motståndet. Falcons dominerade denna match från första stund och efter första period var det 6-0. Laget bibehöll fokus under hela sista perioden och när matchen var slut hade Falcons utökat siffrorna till 13-1. Laget var därmed, trots att en match återstod, klart för final.

I den sista gruppspelsmatchen ställdes Falcons mot Malmhaug som hade en finalbiljett att kriga om. Falcons åkte på ett snöpligt självmål efter några sekunder och efter två kontringar var det 3-0 till Malmhaug. Falcons arbetade sig sakta men säkert in i matchen och strax innan periodvilan stod det 3-2. Det sista som sker innan periodvilan var att ett skott ändrar riktning och ställer Melvin i mål – lite snöpligt precis när vi började var på gång att vända matchen. I andra perioden blev spelet lite stressat och trots intensiv press slutade matchen 6-3 till Malmhaug.

Efter en lunchpaus var det dags för final. Denna gång skulle det inte bjudas på kontringsmål och självmål. Det var en tät och jämn match och båda lagen skapade en del målchanser – kanske med ett visst övertag för Falcons. Det var dock Malmhaug som lyckades ta ledningen med ett lågt skott – ett ledningsmål som stod sig till periodvilan. I andra perioden var det Falcons som låg på och styrde spelet. Avsluten fanns, men bollen hade svårt att smita in. Halvvägs in i sista perioden fick Tobias Ohlsson-Bååth snirklat sig fri längs med sargen och efterföljande dragskott for in bakom målvakten till stor glädje för Falcons-killarna. Matchen slutade 1-1 och fick avgöras på straffar. I straffläggningen lyckades Falcons sätta tre samtidigt som Melvin Bengtsson räddade tre. När den sista avgörande straffen rasslade till i nätet bildades, till alla tillresta supportrars jubel, den klassiska TV-puckshögen.

Vid prisutdelningen fick laget motta medaljer och pokalen. Ett litet extra grattis till Tobias Ohlsson-Bååth, Karl Hansson och Kevin Assarsson-Toth. Dessa tre Falconsspelare blev uttagna till turneringens All-Star-Team, allt enligt en utmärkt rapport från lagets tränartrio.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser