Annons

Asylstafett mellanlandar i Landskrona

Den 28-29 september cyklar Asylstafetten från Malmö till Migrationsverkets förvar i Åstorp i en protestaktion mot den inhumana flyktingpolitiken som förs idag. Mellanlandning blir i Landskrona där stafettdeltagarna övernattar.
– Det blir även mat, musik, tal, film och festligheter på Folkets hus på lördagskvällen. För underhållningen står bland annat Shiid life entertainment och Tiffany K, säger Ali Ahmadi och förklarar vad Asylstafetten handlar om.
– Cykelmanifestationen görs för att visa solidaritet med de barn och vuxna som sitter inlåsta, har suttit inlåsta och kommer att sitta inlåsta, säger hani och förklarar vidare.
– Det finns idag förvarsenheter på fem orter i Sverige där människor sitter inlåsta på obestämd tid utan att ha begått något brott, utan att ha genomgått en rättegång och utan att ha dömts av en domstol. Dessa människor blir sedan tvångsdeporterade tillbaka till det de flytt från.
En av de som tvångsdeporterad är Talib Vahedi.
– Han är en av de elva personer som massdeporterades från Stockholm till Afghanistans huvudstad Kabul den 10 september och han har skrivit ett brev till Asylstafettten och berättat om sitt öde, säger Ali Ahmadi och delger brevet.
”Hej vänner, mitt namn är Talib Vahedi och jag blev tvångsdeporterad från Sverige. Vi var 11 personer och några av oss blev injicerade [med lugnande medel] inuti planet. Vi blev avsläppta i Kabul av svenska polisen. Inget ID visades på oss. Sedan slängde afghanska polisen ut oss från flygplatsen. Vi fick ingen hjälp och inget ställe att bo på i några dagar för att hitta våra familjer. Och just nu lever vi utomhus, för vi har inga familjer i Afghanistan.”

Efter att Asylstafetten övernattat i Landskrona forsätter cykelturen till Helsingborg för tal vid ABF-huset på Gustav Adolfs torg. Därefter cyklar man vidare till slutdestinationen, Migrationsverkets förvar i Åstorp, där man kommer att manifestera.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser