Annons

Ett logistiskt halsdukshelvete är löst

Ett av de  mest omtalade jubileumsarrangemangen har varit den enorma halsduken som stickats av Landskronaborna och som skulle viras runt hela staden då FN-dagen firas den 24 oktober. Nu har planerna ändrats. Flera gånger om. Igår spikades dock att halsduken, som nu är cirka 1,2 mil lång, kommer att sträckas från Exercisfältet till teaterparken på FN-dagen.
– Det har varit ett logistiskt helvete men nu är det äntligen löst, säger en lättad Olle Larsson, projektledare för 600-årsjubileet.
– Detta har varit svårare att lösa än då kungen kom på besök.

Tanken var att halsduken skulle viras runt staden av stadens grundskoleelever men då man inte kunde garantera säkerheten för eleverna tvingades man ge upp den tanken.
– Då satt vi plan B i verket. Tanken var då att vi skulle vira den från kasernplan och runt citadellet. Men det skulle bli 13 varv och eftersom det bara är 4,5 meter på det smalaste stället så var även detta riskabelt för eleverna, förklarar Olle Larsson.
Skam den som ger sig tänkte arrangörerna och tog fram plan C.
– Då var det tänkt att vi skulle ut till Idrottsplatsen och sittplatsläktaren där. Halsduken skulle då viras längst med stolarna fram och tillbaka av eleverna, förklarar projektledaren men även detta fick strykas.
– Det var några som inte tyckte det var pampigt nog.

Annons
 

Men Olle Larsson är en tänkande man och natten till tisdagen kläckte han en ny idé.
– Det blev plan D och den spikade vi på ett stormöte igår, säger han och ler.
Det börjar med att vi slussar alla eleverna till Exercisfältet i 47 bussar. Där kommer de att delas upp och i led av åtta och åtta veckla ut den gigantiska halsduken bit för bit. Sträckningen blir från Exan via Citadedellvägen och centrum till teaterparken. Det kommer att bli magnifikt för det är bland annat där som FN-dagen kommer att firas, säger Olle Larsson.
– Då kommer stadens FN-ambassadör Tor Johansson att tala och dessutom dyker Johan Östberg och Maja Gullstrand upp och bjuder på några vackra musikstycken.

Olle Larsson pustar ut efter att all logistik runt halsduken nu är klar.
– Jag låg sömnlös när jag fick idén. Jag är faktiskt ganska stolt, säger han och skrattar.
– Nu ska den först bara mätas och det sker nu på fredag mellan klockan 11 och 13 nere på stadshuskajen och jag hoppas att landskronaborna kommer ner för att beskåda detta. Det blir en härlig start på en fullspikad jubelhelg, avslutar Olle Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser