Annons

Ranelid och al Fakir till bokmässan

Som vi tidigare berättat kommer Landskrona Idrottshall att den 10 december fyllas av i runda svängar 1870 unga författare tillika grundskoleelever i Landskrona som på en egen bokmässa presenterar och visar upp de böcker som var och en av dem skrivit. Nu står det också klart att tillställningen kommer att kryddas med inspirerande berättelser av Nassim al Fakir och av visa ord från Björn Ranelid.

– Vi ser verkligen fram emot bokmässan och att få ta del av elevernas böcker och deras glädje och stolthet. Vi vill uppmärksamma elevernas arbete och vi får draghjälp av kändisar. Det kommer att bli fantastiskt kul, säger Christian Olsson, projektchef i utbildningsförvaltningen och projektledare för Ung Berättare.

Annons
 

Arrangemanget är en del i Landskronas 600-års firande och förväntas besökas av 4000 personer.
–  Elever, skolpersonal, vårdnadshavare, politiker, landskroniter, alla som vill, är välkomna att ta del av denna fantastiska skapar- och berättarkraft som finns hos eleverna, informerar  Christian Olsson och tiden att skriva in i kalendern redan nu är klockan 14-18 den 10 december.

Ung Berättare” är ett berättarprogram och bokskrivarprojekt genom berättarföreningen TellUs, som ger barn och unga möjligheten att skapa sin egen bok. De skriver på sin hemsida; Genom barns berättande ges vi vuxna inblick i en ny värld – en värld som inte tillhör oss, utan dem som ska leva förbi oss och vidare in i framtiden. Vi vet inte vilket samhälle som väntar dem där borta. Vi kan inte följa med utan bara dela deras tid ”här och nu”. Vi vill rusta dem väl. Med självkänsla och kunskap för att göra medvetna val. Med kompetenser för att förverkliga idéer och drömmar. Så att de kan bidra till varandra och till världen. Berättandet är centralt i livets alla sammanhang. Och därför finns Ung Berättare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser