Annons

BoIS fick storstryk på IP

Idag var det tänkt att BoIS mer eller mindre skulle säkra kontraktet. Så blev inte fallet. Tvärtom. Assyriska sopade till BoIS med 4-0 inför 1832 åskådare på IP och visar de randiga samma inställning i de resterande matcherna så kommer det att spelas division 1-fotboll på IP 2014.
– Inte ett dugg av det vi tränat på eller pratat om ser vi en skymt av idag, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson som tar på sig en del av skulden.
– Jag kan inte ta på mig oviljan att löpa men jag valde fel spelare att sätta på planen idag. Punkt slut.

Och visst var det mediokert. I första halvlekens början hade BoIS en hel del boll. Några heta chanser hade man dock inte. Fredrik Olsson hade en nickskarv som målvakten räddade och Alexander Tkacz hade ett tungt volleyskott som dock gick ett par meter över målet.
Egentligen hade Assyriska inte haft något spel de heller men när Christoffer Tapper Holter tappade bollen till Christer Youssef på mittplan small det. Mittfältaren passade Assyriskas målmaskin Admir Aganovic som knorrade in bollen i Bill Halvorsens högra kryss.

Annons
 

Efter en knapp halvtimme var det dags för 0-2. Assyriska hade en hörna som slogs in framför mål och Bill Halvorsen lyckades inte få bort bollen. Istället skarvade Christer Youssef bollen som träffade skenbenet på Paul Ikechukwu Obiefule med följd att den gick i mål.

Inför andra halvlek bytte Jörgen Pettersson in Alex Nilsson och ut gick Alexander Tkacz, ett något märkligt val kan tyckas eftersom han inte var den på mittfältet som varit blekast. Icke desto mindre. Med Alex Nilsson kom mer energi men det snabba mål som BoIS såväl behövde för att komma in i matchen kom inte. Istället punkterade Christopher Brandeborn matchen efter att BoIS än en gång tappat bollen på mittfältet. Vem som assisterade målskytten? Christer Youssef såklart.

Därefter var BoIS ett slaget lag och att sedan Admir Aganovic smekt in 4-0, denna gång i Bill Halvorsens vänstra kryss, var ingen överaskning. Än en gång var det Christoffer Tapper Holter som tappade bollen på mittfältet och för fjärde gången denna kväll var det Christer Youssef som spelade fram

Assyriskas tränare Azrudin Valentic var förvånad över matchbilden.
– Fotollen är ibland ologisk. Senast fick vi stryk mot Ängelholm med 6-1 och då var vi på plats en dag innan match. Idag sitter mina killar i en buss i åtta timmar och sedan spelar de ut BoIS på Landskrona IP någon timme senare. Jag är extremt nöjd. BoIS pressar i början av andra halvlek men efter att vi gjort 3-0 så har vi full kontroll, sade han efter matchen.

Jörgen Pettersson hade bara att gratulera motståndarna.
– Vi var lika tama och energilösa som mot Falkenberg senast och Assyriska vinner klart rättvist. Ett stort grattis till dom. Dom var värda segern.

Det enda positiva sett ur BoIS-ögon idag var att de andra lagen i botten av serien också tappade poäng. Endast Östersund smet förbi efter att de nått oavgjort mot Ängelholm. Därmed har BoIS fortfarande sex poäng till godo på både Värnamo och Varberg som ligger på de två kvalplatserna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser