Annons

Succé för gala i Glumslöv

Det blev festligt, folkligt och fullsatt när Glumslövs byaförening arrangerade en välgörenhetsgalan på Örenäs Slott i lördags. Närmre 300 hade köat och löst biljetter. Sammanlagt har man fått in 41000 kronor som ska gå till barndiabetesfonden. Insamlingen pågår året ut.

Galan var finalen på byns 1200-årsfirande samt en del av Glumslövs bidrag till Landskornas 600-årsjubileum.
– Det blev som vi förutspådde en kväll lite utöver det vanliga. Vi fick lyssna till professionell musik hela kvällen som framfördes av Elite Street Babd med bl a två medlemmar från byn  Benny Kroll och Andreas Hall, den sistnämnde också medlem i det numer kända bandet Glumslövs Allstars som ju bland annat framförde Glumlövs egen låt ”Green Hills of Glumslöv” förra året vid vårt 1200 års firande, säger byalagets ordförande Lennart Pettersson.

Annons
 

För första gången delades även ett nystiftat musikstipendium ut.Det var Lennart Pettersson som tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg lämnade över Glumslövs Musikfonds stipendium för första gången. Valet föll på 11-årige Joel Aspeheim som redan skrivit egna låtar och startat egen band, BOIS som också spelade denna kväll.
– Joel drog ner kvällens längsta applåder och lägg namnet på minnet, uppmanar Lennart Pettersson.

Det blev även kändismat på galan då Tareq Taylor, TV-kock och i år också årets skåning, fixade delikatesser baserade på råvaror från lokala producenter.
– Utöver dessa kulinariska insatser signerade han sina välkomponerade böcker och kön till detta bord var lång. Han uppträdde denna kväll helt gratis till förmån för vår insamling till Barndiabetesfonden.

Dagen till ära var det världspremiär för låten ”Flickan från Backafall” inspelad av Glumslövs Allstars denna sommar.
– Det blev knäpptyst i lokalen när låten presenterades. Det är den enda produktion detta band gjort tillsammans. Låten kan man nu ladda er på vår hemsida www.glumslovsbyalag.se, säger Lennart Pettersson och avslutar.
– Det blev en oförglömlig kväll och jag vill rikta ett stort tack till alla från oss i Glumslövs Byalag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser