Annons

Serieledarna defilerade mot BoIS

Med två raka segrar i bagaget reste Landskrona BoIS idag till Halland för att åter ställas mot serieledande Hasse Eklunds Falkenbergs FF. Efter en mållös första halvlek visade hemmalaget med tydlighet var skåpet skulle stå och kunde vinna rättvist med 4-0 inför 2302 på Falkenbergs IP.

Under matchens första 45 minuter var det hemmalaget som väntat höll i taktpinnen och som  också skapade halvlekens två stora chanser. Ett tillbakatryckt Landskrona BoIS var inte på något vis utspelade utan lurpassade och skapade en del finurliga omställningar även om man endast vid två tillfällen kom till avslut.

Annons
 

Pigge högermittfältaren i FFF, Niclas Eliasson slog flera vassa hörnor och inlägg under första halvlek och det skulle bara dröja några minuter in på andra innan det var dags igen. Denna gången var hemmalaget riktigt hungriga framför mål och först kunde Calle Wede pricka ribban med sin vänsterfot innan lagkaptenen David Svensson fick drömträff med sin vänstra och bollen borrade sig in i den bortre burgaveln. 1-0 var på inget vis orättvist.
– Jag vet egentligen inte vad som händer efter deras ledningsmål men vi viker ner oss fullständigt, funderade BoIS lagkapten Linus Malmqvist direkt efter slutsignalen.
– Det har på något vis varit symptomatiskt för hela säsongen, ansåg han.

Ett långt snabbt uppspel på FFF:s vänsterkant efter en timmes spel ledde fram till Matteo Blomqvist-Zampi som offrade sig rejält när han tryckte in 2-0. Tråkigt nog tvingades målskytten bäras ut på bår efter målet.

Direkt efter målet gjorde tränare Jörgen Pettersson ett dubbelbyte då Patrik Åström ersattes av Rasmus Alm och Alexander Tkacz fick gå ut till förmån för Mathias Andersson. Kort därefter ersatte Christoffer Tapper-Holter Erik Andersson. Någon injektion för laget blev nu inte det  utan hemmalagets Victor Sköld visade istället ganska omgående varför han leder skytteligan när han på volley stötte in Calle Wedes låga inlägg till 3-0.
Spiken i kistan satte sedan inbyte Stefan Rodevåg med matchens sista spark.

4-0 var på inget sätt i överkant och något som utnämningen av matchens lirare till BoIS-keepern  Bill Halvorsen säger en del om.
– Vi uppträder stundtals som ett juniorlag, var domen från tränare Jörgen Pettersson som menade arr man gjorde bäst i att glömma matchen snarast möjligt.

Noterbart i övrigt var att Andreas Dahl fick årets åttonde varning,  Philip Andersson sin tredje och Erik Andersson sin andre.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser