Annons

Konstförening lät sig inspireras på konstresa

Det har varit ett minst sagt händelserikt år för 80-årsjubilerande Landskrona konstförening. Vårens teckningstriennal Svart på Vitt avlöstes av glasutställningen Hett Format och i lördags begav sig ett 30-tal medlemmar iväg till Småland för höstens konstresa i föreningens regi.

Bussen gick till Ljungbergmuseet i Ljungby där man utöver den fasta utställningen fick äran att timmarna innan den offentliga invigningen beskåda Porträtt Nu.
– En fantastisk utställning där lilla fina Ljungbergmuseet samarbetar med Det Nationalhistoriske Museum i Frederiksborg i Danmark. Utställningen visar porträtt av nordiska såväl som ryska konstnärer i flera olika konstarter. Här hade vi kunnat gå en bra stund till om det inte vore för att vi hade fler programpunkter att hinna med och att Lars-Åke Lagrell, den tidigare fotbollsbossen skulle inviga, säger Mia Widell, ordförande i Landskrona konstförening.

Annons
 

Turen fortsatte till Värnamo och Vandalorum.
– Här fick vi en spännande inblick Mats Theselius smått magiska och maniska universum och vad en människas samlarvurm kan leda till i kreativ design. Dessutom fick vi se Karin Lindbloms sköna vita skulpturer.

Innan bussen styrde åter mot Landskrona gjordes ett stopp på Bruno Mathsson Center där gruppen djupt försjunkna i den världsberömde möbelskaparens stolar fick en levande redogörelse om denna särpräglade, egensinnig, nyfikna, kluriga och minst sagt envis smålännings spännande liv och skapande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser