Annons

AIF fixade segern på stopptid

Det var ett revanschsuget Asmundtorp som reste till Gantofta i helgen. Vårens förnedring skulle blåsas bort. Det skulle dock krävas något av en bragdvändning för att de gulsvarta skulle få alla tre poängen med sig hem. 4-3 segern kom efter segermål på tilläggstid.

Förutsättningarna för en fin match var goda då båda lagen kom med ordinarie manskap.
Hemmalaget tog inledningsvis ingen notis om Asmundtorps revanschlusta utan kunde redan i den fjärde göra 1-0 genom Tim Toth 1-0.

Annons
 

Matchen kom sedan att väga. Gantofta med sitt tunga anfallsspel och Asmundtorp med sina spelvändningar. Väv där också in massivt gnäll ifrån båda lagen så är matchbilden beskriven. I 37:e matchminuten utökar Gantofta sin ledning till 2-0 genom Dennis Hörstedt.

Asmundtorp spelar upp sig och jagar en kvittering inför pausvilan och i den 44.e minuten ska jobbet löna sig då Tony Svensson med ett tungt skott kan fastställa halvtidsresultatet till 2-1.

Målet i slutet av första halvlek väcker bortalaget som kommer ut hungrigare och fast beslutna  för att ta hem segern. Redan i den 48:e minuten är det den stekheta Tony Svensson som gör dagens mål då han löper på ett inlägg och behärskat nickar in kvitteringen, 2-2.

Matchen är nu välspelad  och hemmalaget lyckas i den 73.e minuten åter igen ta ledningen, denna gång genom Björn Hylén. Målet gör att Asmundtorp börjar genomföra sina byten. In kommer Philip Olsson som knappt hunnit komma in i matchen innan han i den 75.e minuten kvitterar till 3-3.

Asmundtorps back Pontus Persson drar i den 85:e minuten på sig sin andra varning för dagen och bortalaget får därmed avsluta matchen med en man mindre på plan. Gantofta är inte sena att trycka på i slutet av matchen och Asmundtorp tvingas gång på gång rensa undan. Gantofta har dessutom öppet mål som Andre Stenberg i Asmundtorp precis hinner avvärja.
På stopptid lyckas Asmundtorp rensa undan bollen. Michael Stenberg som ensam jobbar på topp, suger in bollen, väntar in sina medspelare och finner Philip Olsson som med en perfekt löpning skapar ett friläge. Fri med målvakten gör han inget misstag utan placerar in 3-4 bakom Gantoftas målvakt.

Resultatet står sig och Asmundtorp vinner rättvist. Gantofta var vassast framåt men slarvade allt för mycket hemåt vilket Asmundtorp utnyttjade förtjänstfullt.

–  Man är enormt stolt över killarnas inställning och moral till varandra som lyckas vända underläge två gånger och sen gå till vinst. Vi skapar mycket idag och börjar hitta tillbaka till vårt tidigare spel. Vi drar på oss lite onödiga kort vilket straffar sig. Vi slarvar i våra beslut i uppspelsfasen. Men efter tre poäng i en match som denna kan man inte vara mer än nöjd, säger Johan  Paulsson, tränare Asmundtorp.


Philip Olsson, inhopparen som både kvittera till 3-3 och avgjorde i den 91:e spelminuten. Foto: Emil Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser