Annons

Föreningen Norden på Tysklandsresa

Föreningen Norden i Landskrona gjorde nyligen en resa till Mecklenburg-Vorpommern.

Mellan åren 1648 och 1815 utgjorde områden i norra Tyskland viktiga delar av det svenska kungariket. I städer som Stralsund, Greifswald och Wismar samt på ön Rügen kan man än i dag se minnen från denna tid. 32 medlemmar från Föreningen Norden i Landskrona gjorde därför en resa till detta område den 2-6 september. Platser som besöktes var bland annat Kap Arkona på Rügen, Universitetet i Greifswald, Schweriner Schloss och Kurorten Bad Doberan.
– På vägen hem genom Danmark stannade vi till och besökte Udeby Kyrka och den vackra kyrkogården där Grundtvig är begravd, låter Per Månsson meddela.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser