Annons

En biosalong kan bli två 2014

Just nu pågår förhandlingar mellan ägarna till Biohuset Maxim och fastighetsägaren Paulssons Fastigheter AB om att bygga om dagens biosalong till två. Om allt går som parterna vill så kan en ombyggnad påbörjas till våren 2014.

Turerna kring stadens enda biograf  har varit många genom åren. Nu verkar det dock som att frågan kommer att lösas, åtminstone om man får tro Paulssons Fastigheter ABs VD Peter Billquist.
– Vi har tagit fram ett förslag på hur lokalen skulle kunna se ut och nu ska vi diskutera det på detaljnivå så att alla parter blir nöjda, säger han när Landskrona Direkt når honom på fredagseftermiddagen.
– I de diskussioner jag haft med företrädare för fastighetsägaren har jag märkt att de gärna vill att det ska visas bio i lokalerna och det gläder mig, säger Max Klintman, ägare av Biohuset Maxim.

Annons
 

Biografägarnas kontrakt med fastighetsägaren går ut i slutet av mars 2014.
– Vi vill först att planeringen av ombyggnaden ska bli klar och vad det kommer att kosta innan vi skriver några längre hyresavtal, säger Peter Billquist.
Samma datum gäller för det avtal gällande skolbio som kulturnämnden tog beslut om på torsdagen.

Samtidigt som diskussionerna pågår gällande bion så ligger ett beslut på att kulturförvaltningen ska köpa in en digital projektor till Landskrona Teater där man ska kunna visa teater- opera-  och dansföreställningar.
– Det stämmer. Förhoppningsvis kommer allt att vara klart runt årsskiftet, säger kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfeldt (FP).

Att man använder sig av teatern och inte bion i detta fall är inget märkligt enligt ordföranden.
– För det första så har inte Biohuset Maxim en sådan projektor att visning skulle fungera. Och vad gäller den nya projektorn så är bion är en kommersiell verksamhet och därför investerar vi i våra egna lokaler. Visningarna på teatern blir mer att jämföra med en vanlig teaterföreställning.

Då Landskrona Direkt påpekar att ”vanliga” teaterföreställningar arrangeras av externa parter och inte av stadens kulturförvaltning vet inte Gunlög Stenfeldt riktigt hur hon ska svara.
– I vilken form våra visningar kommer att drivas är fortfarande på planeringsstadiet. Vi kommer att se över om det kan drivas av en privat part men det får handlas upp, säger hon och gör klart att hon inte anser att man konkurerar med Biohuset Maxim.

Enligt Max Klintman skulle det inte krävas så stora investeringar för att visa operor eller liknande på Biohuset Maxim.
– För att jag skulle kunna visa de föreställningarna som planeras för teatern så hade jag behövt en parabol och en mottagare. Själva projektorn vi har är digital och fungerar alldeles utmärkt. Där skulle finnas pengar för kommunen att spara men jag har inte fått frågan, säger han.

Han är dock inte säker på att det är något lönsamt att visa balett, opera  och teater live.
– De signaler jag får från mina kollegor ute i landet tyder allt mer på att just den marknaden är vikande. Skulle det bli så att kommunen kommer att handla upp visningarna på teatern så får jag se om jag lägger ett anbud.

Max Klintman påpekar också att hans verksamhet är just biovisning.
– Det är ju först och främst film som vi vill visa och därför känns det skönt att höra att hyresvärden vill att det ska finnas en bio i stan. Jag tycker precis som Peter Billquist att dialogen fungerar bra, avslutar Max Klintman.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser