Annons

Palettkonstnärer på museet

Ytterligare fem konstnärer presenteras på Café Nell Walden på museet klockan 18.30 ikväll. Den är den nionde utställningen av tio under namnet Konst i Landskrona som har vernissage i kafeterian. Denna gång är samtliga fem utställare medlemmar i konstnärsgruppen Paletten.
– Jag kan inte måla figurer utan målar fritt från huvudet, säger Eva Strandqvist Olsson som hållit i penseln i cirka fem år.
– Jag ser dock saker i målningarna när de är klara. Bland annat ser jag seriefiguren Dagobert i denna, säger konstnären och pekar på tavlan Fiction 1.
– Det är väldigt irriterande när den hänger där hemma. Jag ser ju bara Dagobert. Kanske ska jag måla över den, säger hon och skrattar.

Sidan om Eva Strandqvist Olsson hänger tre verk av Ingemar Christensson. En av tavlorna är surrealistisk och de andra två mer figurativa. De har dock en sak gemensamt. Havet.
– Jag målar det jag känner för och därför hamnar jag inte i något speciellt fack. Jag älskar dock havet så där hittar jag ofta såväl motiv som inspiration, säger han.

Annons
 

Direkt till höger innanför dörren till Café Nell Walden hänger tavlor målade av Anita Grenter.
– Jag älskar naturen och ett av mina absoluta favoritställen är Väringen, en sjö i Närke som jag tillbringar mycket tid vid. Jag vistades där först en tid då jag hämtade mig efter en sjukdom och sedan dess har jag varit där varje sommar. Två av mina tavlor här på museet har motiv därifrån, berättar Anita Grenter.

Kerstin Larsson har ställt ut på mindre gallerier i och runt om i regionen. Det är dock första gången hon hänger på museet i Landskrona. Två av bilderna föreställer stenar.
– De ser inte ut så i verkligheten. Jag har målat dom i starkare färger, säger hon.
– Jag målar gärna naturbilder. Jag tar då fotografier och sedan målar jag i ateljén.

Den femte och sista konstnären som ställer ut denna omgång är Monica Fuchs. På väggen hänger tre stilleben.
– Ett stilla liv. Det speglar lite mitt liv. Jag målar mycket i olja men det blir även en del akvarell, säger hon och berättar om hur hon målat tavlorna.
– Just nu kör jag klassiskt måleri, så kallad skiktmålning, något som jag lärde mig under en fyradagarskurs hos Emanuel Javelid i Löberöd.

Utställningen vara fram till början av oktober, innan det den 10 oktober är dags för den 10:e och sista omgången av Konst i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser