Annons

Fem snabba med Petri Manu

Mr. Innebandy i Landskrona, Petri Manu, bytte i våras arbetsgivare och är numera Malmöklubben Malmhaug KFUM:s första heltidsanställde sportchef. Det gnisslade betänkligt i hjulen när ”Pekka” efter mer än två deccenier lämnade klubben som han en gång varit med att starta. Ett ödets nyck kan man kalla det när han ikväll i seriepremiären i division 1 Götaland ställs mot just sin gamla klubb, Falcons från Landskrona.

Hur peppad är du inför kvällens derby?
– Hmm. Vet ej om jag ska vara ärlig. Jag vet inte vad och hur jag ska känna då detta är en helt ny situation för mig. Just nu känner jag ingenting, det är som vilken match som helst. Men känner jag mig rätt så är jag ganska så peppad när det börjar närma sig matchstart. Inte fan vill jag förlora, men så tänker jag oavsett om jag möter Falcons eller Westervik.

Annons
 

Du om någon har kunskap om kvällens motståndare, vad har du tipsat dina spelare om?
– Vår tränare Mattias Johanson har bra koll på Falcons, så han behöver inte så mycket tips, då han tränat laget innan. Om jag givit tips eller inte om Falcons svagheter, behåller jag för mig själv, svarar Petri Manu med ett snett leende.

Hur ser du på Malmhaugs respektive Falcons chanser i årets serie?
– Malmhaug klarade sig precis kvar förra säsongen och har blivit av med två av sin bästa spelare i Jacob Carleson till Malmö FBC och Nicklas Lidholm till FC Helsingborg. Så jag skulle vara naiv om jag tror att vi skulle hamna högt upp i serien. Vi får kriga för att stanna kvar, och målsättningen är att stanna kvar i div 1. Falcons tror jag hamnar bland de fyra som får kvala till Allsvenskan. Om sedan truppen räcker till i kvalet är jag tveksam till. Men allt handlar om vad man har för trupp efter jul, och får Falcons in ett par spelare till så kan de mycket väl gå hela vägen.

Ingen risk att du råkar jubla om Falcons stänker upp den i krysset?
– Vi mötte Falcons i en träningsmatch och då jublade jag varken åt Malmhaugs mål eller Falcons mål, så det tror jag inte. Men gör någon ett snyggt mål i klykan lovar jag att klappa och jubla åt prestationen, oavsett om det är Malmhaug eller Falcons som gör mål.

Avslutningsvis, hur slutar matchen?
– Jag hoppas givetvis Malmhaug skräller och vinner med 6-5, men förnuftet säger att det blir 4-8. Falcons bör vara 1-2 mål bättre i varje period. Men bollen är rund och allt kan hända. Avslutningsvis hoppas jag det kommer mycket publik från Landskrona till Kulladals sporthall. Jag rekomenderar publiken att komma i god tid till matchen då Malmhaug räknar med att det blir fullt i hallen, klubben har nämligen sin ungdoms kick-off ikväll.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser