Annons

Nya förvaltningschefer presenterade

Sent på onsdagseftermiddagen presenterade Landskronas stadsdirektör Susanne Öström och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) Christin Jonsson som ska basa över stadens omsorgsförvaltning och den blivande miljöchefen Jörgen Hanak. Om förhandlingarna vad gäller löner med mera med tjänstemännen samt förhandlingarna med deras nuvarande arbetsgivare går smidigt kan de båda börja innan årsskiftet.

Att de står inför stora utmaningar har de full koll på. Bland annat lär omsorgsförvaltningen få ett underskott på 15-20 miljoner kronor.
– Det är jag väl medveten om men jag har egentligen inte jobbar med annat än att arbeta bort underskott, det ligger nog på 10 miljoner i genomsnitt, säger Christin Jonsson och tillägger snabbt.
– Jag har dock inte varslat en enda. Det handlar om att hitta lösningar att göra jobben till en lägre kostnad.

Annons
 

Vad gäller Jörgen Hanak, så ser han det som en utmaning att ersätta Högni Hansson.
– Det bär respekt med sig att bära Högnis mantel. Såväl han som förvaltningen i Landskrona är kända långt utanför kommungränsen för sin kompetens och för sitt sätt att driva miljöfrågor framåt. Vad jag kan tillföra är att försöka ha ett mer serviceinriktat bemötande mot näringslivet, utan att för den saken bryta mot lagstiftningen.

De båda cheferna bor idag i Malmö respektive Båstad och någon flytt till Landskrona finns inte i deras planer.
– Jag kommer att pendla, säger Christin Jonsson och det samma säger Jörgen Hanak.
– Jag kommer att ta tåget till Landskrona. Att sitta i bilen är inget alternativ. Att hålla händerna på ratten en timme är slöseri med tid. Då är det bättre att jobba och det kan man göra på tåget, avslutar han.

Läs mer:
Nya chefer utsedda

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser