Annons

Tunga AIF-poäng i derbyt mot Svalöv

Ett derby är alltid speciellt men frågan är om inte lördagens drabbning mellan Asmundtorp och Svalöv hade allt ett derby ska innehålla på förhand. Och visst blev det en tuff match. När domaren förkunnade full tid stod Asmundtorp som segrare med endast ett mål mot Svalövs noll.

Båda lagen var i behov av poäng, Svalöv som krigar för att ta sig över kvalplats neråt och AIF som har börjat få vittring på en eventuell kvalplats uppåt. Lägg därtill att båda lagen hade i stort sett kompletta lag så förutsättningarna för en bra match var perfekta.

Annons
 

Svalöv startade matchen på bästa sätt och med ett fem-manna mittfällt dominerade de på mitten. AIF har ett försvar som nog är seriens bästa och detta bevisade de redan från start då Svalöv inte kom förbi och lyckades skapa något speciellt.
Det var dock just Svalövs mittfällt som genom en bakåtnick såg till att Asmundtorps Michael Stenberg kunde trycka in 1-0 efter fem minuter.

Första halvleken fortsatte med Svalövsdominans men Asmundtorps försvar visade prov på extrem skicklighet och 1-0 stod sig till halvtid.

Andra halvlek såg ut ungefär som den första. Svalöv var bollförande på mitten och Asmundtorp som slog lite längre bollar som Svalövs backlinje kunde plocka ner tämligen enkelt. Asmundtorp vaskade dock fram bra chanser genom både Robin Larsson och Sebastian Elgström, dock utan resultat. Därmed slutade matchen 1-0 till hemmalaget.
– En match vi vinner på bra jobb över hela planen. Vi visar hög moral mot varandra, en riktig laginsatts. Framåt hade jag önskat mer från vår sida men jag vill belysa vårt försvarsspel. Sällan har ett lag skapat så lite chanser mot oss, konstaterar Johan Paulsson, tränare i Asmundtorps IF.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser