Annons

Milan till festival i Marocko

Förra veckan skrev vi att filmen Äta Sova Dö kan komma att nomineras till bästa icke engelskspråkiga film vid Oscarsgalan nästa år.

Landskronabon Milan Dragisic spelar en tung roll i filmen och han vet inte riktigt vad han ska tro.
– Det känns som att man drömmer, sa han då han gästade redaktionen på måndagsförmiddagen.
– Jag var på väg till Ven när det kom ett sms, innan jag han kolla så kom det tio, tjugo och trettio. Totalt fick jag nog 70 sms på en kort stund. Jag hann dockinte få grepp om vad det handlade om förrän jag träffade Måns Back Nilsson på Ven och då berättade han om nyheten.

Annons
 

Vem som kommer att åka till Los Angeles om Äta Sova Dö skulle bli nominerade är det ingen som vet idag. Alla som är involverade har dock fått ett stort antal flygtimmar och hotellnätter det senaste året och Milan är inget undantag.

Trots att den snart gått ett år sedan premiären står fortfarande filmfestivalerna i kö för att visa filmen.
– Om ett par veckor åker jag till en filmfestival i Marocko. Det ska bli spännande. Förutom att jag ska försöka ta hem något pris så blir det kamelridning, säger Milan Dragisic och skrattar.

Under sommaren har han annars legat lågt och jobbat på Ven som både det ena och det andra. Beträffande filmprojekt så har han en hel del krokar ute. Men han vet att det är en tuff bransch och han håller båda fötterna på marken.
– Det är svårt med film. Jag har just nu fem projekt på gång men om det blir något vet ingen ännu. Inget är klart. Det handlar om finansiering.

Dagens nominering
I sammanhanget noterar vi att ”Äta sova dö” tillsammans med ”Dom över död man”  nominerats som de svenska bidragen årets utdelning av Europeiska filmakademins priser.

Här är det tidigare klart med att Malik Bendjellouls ”Searching for Sugar Man” är med och tävlar om publikpriset.
”Äta sova dö” nominerades nyligen till Nordiska rådets filmpris och utsågs i förra veckan till Sveriges Oscarsbidrag. Den 7 december i Berlin får vi veta om Milan Dragisic från Landskrona medverkat i Europas bästa film.
– Det bara fortsätter, säger Milan Dragisic, tar sig för pannan och skrattar.


På projektstadiet finns fyra, fem långfilmer och en kortfilm. Milan Dragisic tar dock framgångarna med ro.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser