Annons

Hemmakväll expanderar

Redan 1989 öppnade Kent Olsson videouthyrningsbutiken  No1, sedan dess har hans filmuthyrningsimperium växt. 2001 utsågs han till Årets Företagare i Landskrona då hans Videomix Syd drev ett 10-tal butiker runt om i Götaland, varav två i Landskrona. Nu tolv år senare heter firman Hemmakväll och igår förvärvade man en större post i film2home.
– Vi har länge velat ge våra kunder möjlighet att se film när och var de vill, men vet samtidigt att filmtillbehör som godis och dryck inte går att flytta online. Genom att kombinera den traditionella butiksuthyrningen med fördelarna i den digitala världen kommer vi hitta konceptet för framtidens filmkonsumtion, säger  Kent Olsson, VD Hemmakväll.

I och med gårdagens köp ägs film2home AB av två av Sveriges största aktörer inom film; Bonver Videodata AB och Hemmakväll AB. I och med detta får Hemmakväll tillgång till den digitala marknaden och film2home stärker sin position som en av Nordens ledande uthyrningstjänster av de senaste filmerna.

Annons
 

film2home var en av världens första tjänster för streamad film vid starten 2001 och är idag en ledande aktör nischade mot de senaste filmerna och den bästa streamingkvaliteten. Bolaget är verksamt i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Hemmakväll har idag 103 Hemmakvällbutiker, 4 Buylandobutiker, 103 Hemmakväll Express-automater och huvudkontor i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser