Annons

Äta Sova Dö med halva foten i Hollywood

Svenska Filminstitutets Oscarskommitté har utsett Gabriela Pichlers Äta sova dö till Sveriges Oscarsbidrag. En film där Milan Dragisic från Landskrona har en av de bärande rollerna.

Ända sedan den internationella premiären under kritikerveckan på Venedigs filmfestival för ett år sedan, där filmen vann stora publikpriset, har filmen gjort ett segertåg i Sverige och utomlands.

Annons
 

På senaste Guldbaggegalan vann filmen Guldbaggar för bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa skådespelerska i huvudroll. Något som är ytterst ovanligt i Guldbaggesammanhang.
Så sent som för ett par dagar sedan blev den nominerad till Nordiska rådets filmpris

Landskrona Direkts läsare har i text och bild fått följa med när Milan Dragisic rest världen runt på olika filmfestivaler. På hemmaplan arrangerade vi en nästintill fullsatt visning av filmen på Biohuset Maxim och i våras var vi tillsammans med Milan samt huvudrollsinnehavaren Nermina Lukac och de flesta andra som spelade avgörande roller, på en visning i Åstorp, ett äventyr som slutade med en roadtrip i nordvästra Skåne med en guldbaggestaty i bagageluckan på firmabilen.
– Väldigt, väldigt roligt! Tack till alla som arbetat med Äta Sova Dö och medverkat till det här fantastiska beskedet. Vi har gjort en film som berör och som gör skillnad. Det är en härlig känsla!, säger regissör Gabriela Pichler och producent China Åhlander efter att ha nåtts av beskedet.

Nu får vi vänta tills den 16 januari då Oscarsjuryn meddelar vilka filmer som har nominerats till Bästa icke engelskspråkiga film. Redaktionen håller tummarna för att Milan Dragisic kommer upp på redaktionen och skriver ut flygbiljetter till Los Angeles och att vi får se honom vandra upp på den röda mattan till  Oscarsgalan den 2 mars 2014.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser